Denis ima doma kar 4000 gramofonskih plošč

V svoji zbirki ima zares zavidljivo število zbranih predmetov, ki so skrbno urejeni

Aleksandra Papež, sobota, 6. julij 2019 ob 16:07
Denis Poštrak

Denis Poštrak

4000 gramofonskih plošč. 2000 kaset. 1000 CD-jev. Ob tem pa še precej starih radijskih sprejemnikov, gramofonov, magnetofonov, glasbenih časopisov in drugih z glasbo kakorkoli povezanih predmetov.

Denis Poštrak je mlad glasbenik, ki se ga morda spomnite po priredbi pesmi Povej mi, Marina in Ni več sreče v vasi tej skupine Don Juan. Danes pa se Denis posveča predvsem svoji poslovni poti, ki pa je, kakor je zanj značilno, v tesnem stiku z glasbo - kot menedžer zastopa številne slovenske in tuje ustvarjalce. Je tudi zelo aktiven DJ, ki razvedri goste številnih praznovanj ter dogodkov in organizator dogodkov Moč glasbe nas združuje. Velja za enega najboljših poznavalcev glasbe s področja bivše Jugoslavije in prav od tu izvira tudi njegova želja po ureditvi glasbenega muzeja oz. obsežnejše muzejske zbirke nosilcev zvoka in drugih predmetov povezanih z glasbo.

V svoji zbirki ima zares zavidljivo število zbranih predmetov, ki so skrbno urejeni. »Preden nosilce zvoka shranim v arhiv, jih skrbno očistimo. Gramofonske plošče pa hranimo v posebej zanje narejenih plastičnih ovitkih.« pove Poštrak. Ideja o zbirateljstvu pa se ni porodila sama od sebe.

Pred tremi leti ga je poklicala gospa iz okolice Maribora in mu ponudila bogato zbirko gramofonskih plošč in kaset, ki jih sama ni imela več kje primerno hraniti. Po ogledu zares imenitno ohranjene zbirke Denis ni mogel reči ne in tako se je začelo to posebno zbirateljstvo.

Njegov poziv k pomoči pri ureditvi muzejske zbirke so predvajale številne radijske postaje. Vključili pa so se tudi Denisovi glasbeni prijatelji - Andrej Šifrer, Vlado Kalember, Aleksander Jež, Ivo Mojzer, Kićo Slabinac, Elio Pisak, Marijan Smode, Đani Maršan, skupina Magnet in drugi.

Če se torej tudi pri vas doma skrivajo gramofonske plošče, kasete, CD-ji oz. karkoli, povezanega z glasbo, česar morda več ne potrebujete, pokličite Denisa na 040 188 811 ali mu pišite na mocglasbe@gmail.com ter mu pomagajte uresničiti željo po ureditvi muzeja glasbe.

Denis Poštrak

Foto: Maja Krajnc



Več v Zanimivosti