Izid knjige Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Prlekija-on.net, sreda, 1. december 2010 ob 10:285
Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Danes izide knjiga z naslovom Kriva ali nedolžna - prava resnica o Milici Makoter?, ki jo je napisala penologinja Damijana Žišt, znana in uveljavljena novinarka mariborskega časnika Večer. Že včeraj je avtorica knjige na Dobu predstavila novo knjigo.

V knjigi je Bojan Žalik, ki je bil obsojen umora moža Milice, Janka Makoterja in na Dobu prestaja 30 letno zaporno kazen, odkrito spregovoril o tem, kdo naj bi naročil in izvedel umor Janka Makoterja. Milica Makoter pri pisanju knjige ni hotela sodelovati.

Milica Makoter je bila pred tremi leti po osem let trajajočem postopku oproščena vseh obtožb v zvezi z domnevnim naročilom umora svojega moža. Žalik je avtorici knjige predal tudi skrivnostna pisma Milice Makoter, ki jih je med sodnim procesom pisala Žaliku, v katerih mu daje navodila za pričanje in nekatera so tudi objavljena v knjigi. Žištova v knjigi opisuje tudi z dokazom podprti alibi Bojana Žalika, da ga tisto usodno noč sploh ni bilo na kraju zločina. Po nekaterih napovedih utegne knjiga s pismi Milice Makoter in novimi dokazi, predstavljenimi v knjigi, pripeljati celo do obnove postopka zoper Milico Makoter.

Knjiga je razdeljena v dva dela. V prvem je zapisana izpoved Bojana Žalika, o njegovi resnici o tragični smrti Janka Makoterja, v drugem delu pa so objavljeni časopisni članki novinarjev, ki so poročali od prve tiskovne konference naprej, ko je bilo javnosti sporočeno, da je Janko Makoter bil umorjen, članki s sojenja Žaliku, Makoterjevi in vsem ostalim, kot tudi povzetki sodb. Bralci dobijo vplogled v to, kar se je dogajalo in kaj pove Žalik, ki je glavni lik knjige.

Knjigo je izdala založba Učila International.


Več v Zanimivosti