Na Glavnem trgu uprizorili predstavo Čarovnica iz Črnega lesa

Kulturno društvo Delavec Lenart je s predstavo Čarovnica iz Črnega lesa obudilo legendo o nesrečni ljubezni med mladim grofom Friderikom Herbersteinom, dedičem hrastovških posesti in prelepo Agato Nürnberger, plemkinjo nižjega stanu iz gradiča Štralek

Prlekija-on.net, sreda, 17. julij 2019 ob 12:291
Čarovnica iz Črnega lesa

Čarovnica iz Črnega lesa

Ob odprtju 15. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, so prvi dan festivala na Glavnem trgu uprizorili tudi predstavo Čarovnica iz Črnega lesa. Predstavo so pripravili v sodelovanju z JSKD - Območna izpostava Ljutomer, uprizorilo pa jo je Kulturno društvo Delavec Lenart.

V obdobju 1546-1746 je bilo na slovenskem Štajerskem največ žrtev čarovniških procesov: od prvega leta 1546 v Mariboru, pa do zadnjega leta 1746 v Radgoni.

V mračnem obdobju navedenih dveh stoletij so se na tem območju zvrstili krvavi čarovniški procesi od Šoštanja prek Celja, Podčetrtka, Maribora, Vurberka do Hrastovca, Lenarta, Ptuja, Podlehnika, Ormoža, Radgone, Veržeja in Ljutomera, drug od drugega bolj množični in bolj zločinsko krvoločni.

Kulturno društvo Delavec Lenart je s predstavo Čarovnica iz Črnega lesa obudilo legendo o nesrečni ljubezni med mladim grofom Friderikom Herbersteinom, dedičem hrastovških posesti in prelepo Agato Nürnberger, plemkinjo nižjega stanu iz gradiča Štralek. Friderikova izvoljenka ni bila po volji Friderikovi materi Margareti, saj je zanj že imela izbrano bogatejšo ženo.

Ko je graščakinja Margareta izvedela, da sta se zaljubljenca neke noči skrivaj poročila, je ob pomoči grajskega krvnega sodnika Trenaka skovala peklenski načrt, kako se bo rešila revne neveste...

Foto: Sara Vinkovič


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje