Tujci preplezali ograjo na meji, med njimi tudi »povratniki«

Ženska z otrokom je sama odšla v smeri naselja Središče ob Dravi, saj so se med plezanjem preko ovir sprli

Prlekija-on.net, četrtek, 25. julij 2019 ob 14:39
Na območju Ormoža in Središča ob Dravi beležijo številne ilegalne prehode meje

Na območju Ormoža in Središča ob Dravi beležijo številne ilegalne prehode meje

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 357 klicev, od tega 103 interventne oz. takšne, da je bilo potrebno
posredovanje policije. V tem času so policisti PP Ormož obravnavali tri primere nedovoljenih prehodov državne meje z Republiko Hrvaško.

Prvo skupino 4 državljanov Iraka (2 moška in 2 otroka) so včeraj okoli 11.30 prijeli izven naselja Središče ob Dravi. Vsi štirje so preplezali začasne tehnične ovire (ZTO) iz smeri hrvaškega naselja Parag. Z njimi sta bila še ženska z otrokom (gre za družino), ki pa sta sama odšla v smeri naselja Središče ob Dravi, saj so se med plezanjem preko ZTO sprli. Vsi štirje so imeli pri sebi izkaznice prosilcev za mednarodno zaščito izdane na Hrvaškem. Kljub iskanju policisti opisanih žensk niso izsledili.

Popoldan so v bližini naselja Loperšice prijeli 3 državljane Irana, ki so jih sicer prijeli že 19. 7. 2019 in jih 20. 7. 2019 vrnili hrvaškim policistom, ter 1 mladoletnega državljana Afganistana. Vsi štirje so v našo državo nedovoljeno vstopili tako, da so izven naselja Središče ob Dravi preplezali ZTO.

Danes zgodaj zjutraj pa so na vlaku, ki je iz Središča ob Dravi pripeljal v Ormož, prijeli 6 državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo. Med njimi sta bili tudi ženska in otrok, ki so ju iskali v povezavi z v drugem odstavku opisano skupino Iračanov (družina).

Po končanih postopkih bodo vseh 14 tujcev predali hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika