Odigrali tradicionalni turnir za pokal Agra 2019

Mateja in Marijan pometala s konkurenco

Prlekija-on.net, četrtek, 25. julij 2019 ob 17:32
Mojmir Wondra, Meta Frangež, Mateja Jaklič, Marijan Čižmešija, Boris Erjavec, Iztok Klenar, Alojz Filipič in Danilo Steyer

Mojmir Wondra, Meta Frangež, Mateja Jaklič, Marijan Čižmešija, Boris Erjavec, Iztok Klenar, Alojz Filipič in Danilo Steyer

Podobno kot že vrsto let, so tudi letos v času "Slovenske vinske olimpijade", kot imenujejo tradicionalno mednarodno ocenjevanje vin "Vino Slovenija Gornja Radgona", pripravili teniški turnir za Pokal Pomurskega sejma 2019. Na teniških terenih v Radencih je nastopilo osem dvojic, in sicer članov ocenjevalnih komisij in tehničnega osebja na omenjenem ocenjevanju iz Slovenije in sosednjih držav, ki so igrali v parih. Po številnih zanimivih dvobojih sta se v finale uvrstili ekipi v postavi: Mateja Jaklič, izvršna direktorica Pomurskega sejma in Marijan Čižmešija, član ocenjevalne komisije iz Hrvaške, ter Iztok Klenar, predsednik ene izmed ocenjevalnih komisij in Boris Erjavec, projektni vodja Pomurskega sejma. Suverena sta bila Mateja in Marjan, ki sta slavila gladko s 6:1, v boju za tretje mesto pa sta člana ocenjevalnih komisij Alojz Filipič in Danilo Steyer, prav tako brez večjih težav s 6:2, premagala predsednika vseh ocenjevalnih komisij, Mojmirja Wondro in aktualno Vinsko kraljico Slovenije za leto 2019, Meto Frangež.

Prav Frangežove penine so, kot nagrade, poleg pokalov družbe Pomurski sejem, prejeli vsi udeleženci zanimivega turnirja, ki je predvsem namenjen druženju vinskih strokovnjakov, poznavalcev in ljubiteljev žlahtne kapljice. Pokale je najboljšim podelil predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec, penine pa Meta Frangež, Slovenska vinska kraljica.

Končni vrstni red: 1. Mateja Jaklič/Marijan Čižmešija (Radenci/Čakovec, Hrvaška), 2. Boris Nicolas Erjavec/Iztok Klenar (Lenart/Plavje, Škofije), 3. Alojz Filipič/Danilo Steyer (Gornja Radgona/Plitvica), 4. Meta Frangež/Mojmir Wondra (Gornja Radgona/Zgornje Pirniče, Medvode) itd.



Več v Šport