Na vzhodu možna krajevna neurja

Ob nevihtah so možni močnejši, dolgotrajnejši nalivi s točo in močnimi sunki vetra

Prlekija-on.net, petek, 26. julij 2019 ob 14:48
Naslednje dni so možne nevihte

Naslednje dni so možne nevihte

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo popoldne sončno z občasno povečano oblačnostjo. Nastajale bodo nevihte, ki se lahko nadaljujejo v noč. Zlasti v vzhodni polovici države so možna krajevna neurja. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 °C.

V soboto bo dopoldne sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Pihal bo jugozahodni veter. Soparno bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne v severozahodni Sloveniji okoli 27, drugod od 29 do 34 °C.

Izdano je tudi opozorilo, saj bodo v petek popoldne in zvečer ob nevihtah možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Danes in jutri bo po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

Pri Neurje.si navajajo, da se bo "popoldne povečala kopasta oblačnost, predvsem na severovzhodu in ponekod na severu države (Koroška, Štajerska, Prekmurje, tudi Gorenjska in Posavje) bodo nastajale plohe in nevihte. Ob nevihtah so možni močnejši, dolgotrajnejši nalivi s točo in močnimi sunki vetra. Toča predvidoma ne bo dosegala večjih dimenzij.

Zvečer in v noči na soboto se bodo, glede na nekatere meteorološke modele, nevihte pojavljale v zahodni polovici države, zlasti na Gorenjskem, Goriškem ter na Primorskem, tudi ob obali. Ob nastanku neviht so možni močnejši nalivi in sunki nevihtnega piša."

⛈ PROGNOZA NEVIHT ⛈ Danes bo dopoldne še delno do pretežno jasno, le občasno ponekod zmerno do pretežno oblačno. V...

Objavil/a Neurje.si dne Četrtek, 25. julij 2019


Več v Narava