V primeru župnika in zalezovalke se je odzval tudi škof

Škof Štumpf razmišlja, da bi nadlegovalki prepovedal obiskovanje bogoslužja

Prlekija-on.net, četrtek, 1. avgust 2019 ob 19:561
Škof Peter Štumpf

Škof Peter Štumpf

V Prekmurju v minulih dneh odmeva zgodba o starejši ženski, ki naj bi zalezovala murskosoboškega župnika Gorana Kuharja. Slednji se je na dogodke odzval z obvestilom v župnijskem listu cerkve Sv. Nikolaja ter nato še celotno zadevo izpostavil v medijih. "Že nekaj časa po Murski Soboti, krožijo različne govorice o meni, širi jih gospa iz naše župnije, ki me že nekaj časa zalezuje. V teh govoricah, poročena gospa in babica, zatrjuje, da ima z mano poseben odnos, da bo živela z menoj in da bom zaradi tega pustil duhovništvo. Poleg tega je sovražno nastrojena do vsake ženske s katero se pogovarjam in jih potem ustrahuje. Zaradi teh dogodkov sporočam in zagotavljam: s to gospo nimam nobenih odnosov, zaradi te gospe nikoli ne bom zapustil duhovništva, še manj pa, da bi s to gospo živel. Vse njene govorice so laži, ki so plod pokvarjene in bolne domišlije. Prosim Vas, da jim ne nasedate! Vaš župnik Goran" se je glasilo obvestilo župnika v župnijskem listu.

Ko je zadeva prišla v medije, se je odzvala tudi domnevna zalezovalka, ki trdi, da sta z župnikom skupaj že več let. Aljaž Baša, stolni kaplan pa je v imenu župnika zanikal, da bi ta z domnevno zalezovalko imel kakršen koli odnos.

Po vsem skupaj naj bi domnevna zalezovalka oz. nadlegovalka nato tudi verbalno napadla župnika in fizično dva vernika pri maši. Ob tem je posredovala tudi policija, ki je ženski zaradi kršitve javnega reda in miru izdala dva plačilna naloga. Pozneje naj bi še nadaljevala z grožnjami župnikovi mami ter grozila na župnijski telefon, zaradi česar so zoper njo podali kazensko ovadbo na policijo.

Na vse skupaj se je sedaj odzval tudi murskosoboški škof dr. Peter Štumpf, ki je na facebooku med drugim zapisal, da razmišlja o tem, da bi nad gospo izvedel interdikt. "Gospa nadlegovalka po medijih širi na račun župnika in sodelavcev hude laži in grožnje. Naslednjo javno izjavo bom podal, ko se bom odločil ali bom nad gospo nadlegovalko izrekel interdikt ali ne. Poudarjam: Nadlegovanje in napad na župnika Gorana je napad tudi name in celo škofijo," je zapisal. Interdikt je po cerkvenem pravu kazen, ko se osebi prepove prihajanje na zakramente, na cerkvene obrede, s tem se prav tako odkloni tudi cerkveni pogreb.

zupnik

Se spomnite serije Pesem ptic trnovk? Podoben scenarij si je zamislila tudi poročena ženska iz Murske Sobote, soboški župnik pa farane pomirja: gospa me zalezuje, gre za laži, ki so plod pokvarjene in bolne domišljije.

Objavil/a Svet dne Ponedeljek, 29. julij 2019
pisma

Oglasila se je domnevna zalezovalka soboškega duhovnika. Je ljubezenska pisma, ki jih hrani, res pisal župnik Kuhar? Kaj pa vi mislite?

Objavil/a Svet dne Četrtek, 01. avgust 2019

Novinarji iščete mojo izjavo glede nadlegovanja s strani starejše ženske do soboškega župnika Gorana Kuharja. Svojo...

Objavil/a Škof Peter Štumpf dne Četrtek, 01. avgust 2019


Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25