Na območju Ljutomera prijeli 35 tujcev

Vsi tujci, razen 2 Sircev, ki bosta danes vrnjena hrvaškim varnostnim organom, so zaprosili za azil in bodo odpeljani v Azilni dom

Prlekija-on.net, sreda, 7. avgust 2019 ob 10:19
Policisti imajo polne roke dela s tujci

Policisti imajo polne roke dela s tujci

Policisti PU Murska Sobota so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od včeraj, 6.8.2019 od 7. ure do danes, 7.8.2019 do 7.00 ure prijeli 39 tujcev ki so nezakonito vstopili v RS. Prijetih je bilo devet skupin tujcev, v katerih je bilo od 2 do 9 oseb. Na območju PP Lendava so bili prijeti 4 tujci, na območju PP Ljutomer pa 35 tujcev. Vsi tujci, razen 2 Sircev, ki bosta danes vrnjena hrvaškim varnostnim organom, so zaprosili za azil in bodo odpeljani v Azilni dom.

Tujci po državljanstvih: Alžirija 22, Maroko 6, Sirija 2, Palestina 5 in Irak 4.

Policisti PP Ormož so v torek, 6. avgusta, v jutranjih urah prijeli dva državljana Indije, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Oba so po postopku vrnili hrvaškim varnosntim organom. V podjetju v Slovenski Bistrici so v popoldanskem času na tovornem vozilu državljana Srbije našli dva državljana Pakistana, ki sta pred tem prerezala cerado in se skrila med tovor v priklopniku.

Policisti PP Gorišnica pa so ob 20.10 uri prijeli šest Iračanov in državljana Nemčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Nemca sumijo sprovajanja Iračanov. Postopek s slednjimi še poteka.



Več v Črna kronika