Ljutomerčan prevzema delo glavnega inšpektorja inšpektorata za šolstvo in šport

Vlada je za glavnega šolskega inšpektorja imenovala dr. Simona Slokana iz Ljutomera, svoj položaj bo nastopil 18. avgusta

Prlekija-on.net, sreda, 7. avgust 2019 ob 20:18
Dr. Simon Slokan (desno), foto: MIZŠ

Dr. Simon Slokan (desno), foto: MIZŠ

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločbo, da za glavnega inšpektorja inšpektorata za šolstvo in šport imenuje dr. Simona Slokana, ki je po razrešitvi Tomaža Rozmana inšpektorat od februarja vodil kot vršilec dolžnosti. Slokan bo položaj nastopil 18. avgusta, in sicer za mandatno dobo petih let, so sporočili iz vlade.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport si prizadeva za zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja. To je tudi eden od temeljnih ciljev vzgoje in izobraževanja ter zajema tako krepitev socialnih veščin, strpnosti, spoštovanja drugačnosti kot omogočanje razvoja in doseganje čim višje ravni ustvarjalnosti.

Dr. Simon Slokan, ki prihaja iz Ljutomera, trenutno pa živi v Litiji, ima bogate izkušnje na področju preprečevanja medvrstniškega nasilja, vsakodnevno se ukvarja s problematiko različnih pojavnih oblik nasilja v šolskem prostoru in na športnih prireditvah ter že vrsto let prek medresorskih delovnih skupin sodeluje z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

"Prepričani smo, da je dr. Slokan ustrezna izbira za vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja Inšpektorata RS za šolstvo in šport, saj njegova vizija, kako učinkovito voditi inšpektorat, okrepiti svetovalno preventivno vlogo inšpektorata ter se spopadati z izzivi, ki jih obravnava in rešuje šolska inšpekcija, sovpada z vizijo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport," so februarja, ko je Slokan bil imenovan za v. d. glavnega inšpektorja, povedali na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.



Več v Gospodarstvo