Kakovost se prodaja tudi v tujini

Radgonski »grafičarji« urejali Deželno kliniko Tamsweg-Salzburg

Prlekija-on.net, sreda, 14. avgust 2019 ob 09:57
Aleš Ravnika in končen izdelek

Aleš Ravnika in končen izdelek

V majhnem odprtem gospodarstvu, kot je slovensko, predstavlja mednarodno poslovanje tudi motor slovenskega gospodarstva in njegovega razvoja. Ker živimo v vse bolj globalnem svetu, v katerem poslovanje postaja brezmejno in presega geografski prostor, čas in kulture, se morajo podjetja vsak dan spopadati z novimi izzivi internacionalizacije. Potrebno je spreminjati poslovne modele ter pristope, ki obvladujejo raznovrstna tveganja. Zato je vsak velik mednarodni poslovni uspeh slovenskega podjetja toliko bolj pomemben in omembe vreden.

In ker jih, kot kakovostne izvajalce, poznajo že od prej, kajti kakovost se brez težav "prodaja" tudi v tujini, so pred letošnjim poletjem v podjetje ZR grafika iz Gornje Radgone prejeli ponudbo za sodelovanje s strani avstrijskega mizarskega podjetja iz Gradca, ki je vključeno v obnovo deželne klinike Tamsweg-Salzburg v deželi Salzburg. Podjetju ZR grafika so namreč ponudili grafično izdelavo lesenih plošč za hodnike za že prej omenjeno deželno kliniko. V podjetju ZR grafika so izziv sprejeli brez oklevanja, z zadovoljstvom in ponosom. "Z zadovoljstvom in ponosom smo sprejeli njihov izziv, da smo lahko sodelovali pri tem projektu. Gre za pomembno kliniko v deželi Salzburg. Naša naloga je bila grafično opremiti plošče, ki so nato montirane na stene v hodnikih klinike. Za nas je bil to izziv predvsem velike tehnične ter obenem logistične narave. A smo se s svojim znanjem ter izkušnjami, projekta lotili strokovno in profesionalno," nam je povedal Aleš Ravnikar iz podjetja ZR grafika d.o.o., Gornja Radgona.

Ob tem ne gre prezreti, da gre za vodilno kliniko v deželi Salzburg. Prvi deli objekta so bili zgrajeni že leta 1900. Avstrijska vlada pa je za letošnje leto namenila veliko sredstev za obnovo klinike Tamsweg-Salzburg. Celotna obnova bo trajala čez vso leto 2019 in bo porazdeljena po fazah. Cilj je zagotoviti kvalitetno bolniško oskrbo v deželi Salzburg in ohraniti pomemben steber sistema nujne medicinske pomoči. In dejstvo, da so zraven sodelovali radgonski "grafičarji" je dejansko lepo priznanje. Pa tudi sicer so v podjetju ZR grafika v preteklosti ustvarili že celo vrsto zanimivih stvaritev. Med drugim pa so že tudi prejeli mednarodno grafično priznanje na sejmu Fespa v Berlinu, za svojo dovršenost ter natančnost...



Več v Gospodarstvo