Leo klub Ljutomer na Europa Forumu v Portu

LEF-a na Portugalskem se je s pomočjo ljutomerskih Lionsov udeležila Meta Štuhec, bivša predsednica Leo kluba Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 15. avgust 2019 ob 22:351
LEF 2019

LEF 2019

Med 3. in 10. avgustom je v Portu na Portugalskem potekal Leo Europa Forum (LEF), ki je skozi aktivne počitnice združil Leote iz celotnega sveta.

Leoti so prostovoljci do 29. leta, ki delujejo pod okriljem botrskih Lions klubov. Na regionalni, državni in mednarodni ravni se ukvarjajo z najrazličnejšo problematiko in krizami - od ekoloških nesreč do družinskih stisk.

Leo Europa Forum je internacionalni projekt miru, ki gosti najrazličnejše predavatelje in pripravi socialne aktivnosti v državi gostiteljici. LEF-a na Portugalskem se je s pomočjo ljutomerskih Lionsov udeležila Meta Štuhec, bivša predsednica Leo kluba Ljutomer.

Na slovesnosti, ki je oznanila začetek LEF-a so spregovorili velikani Leo in Lions sveta kot so Isabel Moreira, Melissa Nadeau, Joao Torres in drugi. Vsaka država je z zaporedno številko distrikta zapela himno - Slovenija s številko 129. Veličino dobrodelnega gibanja nam pove zastopanost 149 držav, 7298 klubov, in 130 946 aktivnih članov.

Meta je o pripadnosti Leotom povedala: "Med slovesnostjo med petjem slovenske himne sem ugotovila kaj v resnici pomeni biti Leo. Ni le uradna prostovoljna dejavnost, ampak nevidna vez z istomislečimi s celega sveta. Mogoče nam ni veliko skupnega - razlikujemo se po barvi kože, vere, političnih prepričanj, navsezadnje tudi starosti - a vse nas združuje prav Leo in Lionizem. Zahvaljujem se vsem Lionsom, ki so mi doživetje omogočili in svojim naslednikom iz Leo kluba Ljutomer polagam na srce naj izkoristijo tovrstne priložnosti, saj ne le, da na ta način ogromno daš skupnosti v kateri se nahajaš, temveč si spremeniš življenje bolj kot si kadarkoli pričakoval, da je v tako kratkem tednu mogoče."

V letu 2020 je država gostiteljica LEF-a sosednja Italija.



Več v Kultura in izobraževanje