Tradicionalna maša ob obletnici posvetitve kapele v Šalincih

Prireditev je lepo dopolnila minuli veliki verski praznik »Marijino vnebovzetje«

Prlekija-on.net, torek, 20. avgust 2019 ob 09:08
Maša pri kapeli v Šalincih

Maša pri kapeli v Šalincih

Krajani Šalincev so se to nedeljo ponovno zbrali na tradicionalni maši ob obletnici posvetitve vaške kapelice, zgrajene ob koncu prejšnjega tisočletja s samoprispevkom in udarniškim delom. Kot vemo, je kapela posvečena velikemu Slovencu Antonu Martinu Slomšku, ki so ga krajani vzeli za svojega. Nekaj krajanov, vedno pripravljenih za skupno delo, je tokrat prizorišče pripravilo brez velikega šotora, ki ga ni bilo mogoče pridobiti pod sprejemljivimi pogoji. Tako je bila senca zagotovljena z velikimi senčniki nekaj krajanov, prav tako klopi in mize. Mašo je tudi tokrat vodil že upokojeni a razgledani in ljudem odprt gospod župnik iz Križevske matične župnije g. Štefan Vinkovič.

Zbralo se je dobrih 100 krajanov in gostov. Po verskem obredu, obogatenem z zanimivo pridigo in tradicionalnim obhajilom, so se krajani družili ob dobrotah, ki so jih pripravile pridne domače gospodinje. Da pa je hrana lažje spolzela po grlu, so bile mize polne tudi pijač za vsak okus. Prijetno vzdušje je krajane nekaj časa zadržalo na urejenem prostoru ob »pomembnih pogovorih«. Ob koncu, je peščica krajanov kljub vročini, prostor postavila v prvotno stanje.

Prireditev je lepo dopolnila minuli veliki verski praznik »Marijino vnebovzetje«.

GJKomentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Slovenec Zdravko in Avstrijec Gerhard razstavljata v hotelu Kaiser von Österreich

»Carski praženec« gasilcem navrgel 550 evrov

nedelja, 22. september 2019 ob 11:25
Gasilsko tekmovanje za pokal PGD Trnovci

Gasilke in gasilci tekmovali za pokal PGD Trnovci

nedelja, 22. september 2019 ob 11:01
Otroci na Grüntu na Cvenu

Otroci se seznanjajo s starimi načini dela

sobota, 21. september 2019 ob 13:13