Na območju PP Ljutomer prijeli 13 tujcev

Pri tem je šlo za državljane Alžirije, Iraka in Maroka. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Prlekija-on.net, torek, 20. avgust 2019 ob 12:01
Policisti imajo polne roke dela s tujci

Policisti imajo polne roke dela s tujci

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od včeraj, 19.8.2019 od 6. ure do danes, 20.8.2019 do 6.00 na območju PP Ljutomer prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo. Pri tem je šlo za državljane Alžirije, Iraka in Maroka. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj, okrog 18.30 ure so policisti Policijske postaje Ljutomer izven naselja Veščica opazili ob cesti parkirano osebno vozilo znamke Renault Koleos, hrvaških registrskih številk, v katerem je sedelo več oseb. Voznik vozila je v trenutku zapustil vozilo in začel bežati v smeri bližnjega gozda. Policist je stekel za njim in ga prijel. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Srbije v vozilu vozil 6 tujcev, državljanov Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Vozniku sledi kazenska ovadba zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ.



Več v Črna kronika