Ansambel Opoj absolutni zmagovalci festivala Guštanj, prejeli so tudi nagrado za najboljše besedilo

Zbrali so največ točk strokovne komisije, poleg tega so prejeli še nagrado za najboljše besedilo, za lastno skladbo z naslovom Jaz in ti, katere avtor je v celoti kitarist ansambla Uroš Škripec

Prlekija-on.net, torek, 20. avgust 2019 ob 17:47
Ansambel Opoj

Ansambel Opoj

V grajskem parku Guštanj na Ravnah na Koroškem se je v petek zvečer odvijal tretji festival narodno-zabavne glasbe Guštanj. V prečudovitem ambientu se je zbrala velika množica obiskovalcev. V tekmovalnem delu je nastopilo devet ansamblov. Vsak ansambel se je predstavil z dvema skladbama, eno iz zakladnice narodno-zabavne glasbe in eno lastno. Največ točk strokovne komisije je zbral Ansambel Opoj, s čimer so postali tudi absolutni zmagovalci letošnjega festivala. Poleg tega so prejeli še nagrado za najboljše besedilo, za lastno skladbo z naslovom Jaz in ti, katere avtor je v celoti kitarist ansambla Uroš Škripec.

Drugo mesto so osvojili Srčni muzikanti, tretje pa Ansambel Kvinta. Strokovno komisijo so sestavljali Franc Šegovc (vodja ansambla Štirje Kovači), Igor Podpečan (vodja ansambla Igor in zlati zvoki), Klemen RošerJani RepnikJanez Dolinar in Marijana Mlinar.

Strokovna komisija je ocenjevala vokalno in instrumentalno izvedbo, melodijo, aranžma in celostni nastop. Za ansambel Opoj je to še en velik uspeh, saj so pred kratkim zmagali tudi na festivalu Vurberk, ki velja za enega najbolj priznanih festivalov narodno-zabavne glasbe pri nas.

Foto: Nika Hölcl Praper



Več v Glasba in film