Pupa predstavlja skladbo Sam

Pesem je na prvi pogled melanholična, a v resnici precej sarkastična in zbadljiva

Prlekija-on.net, petek, 23. avgust 2019 ob 07:45

Pupa

Po prvencu Najine slike, ki je naletel na zelo pozitivne odzive, je Pupa to poletje izdala nov singl Sam, prav tako videospot zanj. Pesem je na prvi pogled melanholična, a v resnici precej sarkastična in zbadljiva. Govori o razočaranju, pomanjkanju spoštovanja, življenju drug mimo drugega in tihem maščevanju. Pupa tudi v spotu nastopa kot »razočarana gospodinja«, ki se bo vsak čas odločila iti svojo pot, namesto igralca pa je izbrala kar plišastega pando, ki pasivno zre mimo nje in ne vidi njenega razočaranja. Spot je bil posnet v prostornem in atraktivno opremljenem t.i. loft stanovanju v Mariboru. Snemanje je trajalo en dan, od jutra do večera, tako kot sama zgodba. Kljub temu, da se vse dogaja v enem prostoru, je spot zelo dinamičen - Pupa poleg ostalih vsakodnevnih opravil pokaže tudi svoje kuharske sposobnosti, ne manjka pa kakšna sadistična scena z mačeto ali boksarsko vrečo.

Pupa je po dopustu intenzivno zagrizla v snemanje nove pesmi, prav tako pa jo trenutno okupira kopica koncertov s svojimi bandi.

Za imenom PUPA stoji Špela Novak, pevka, avtorica besedil, glasbe in aranžmajev, v katerih združuje lahkotnost popa, težo rocka, igrivost ritma in melodij ter srčnost bolj ali manj osebno izpovednih besedil. PUPA je Mariborčanka, ki kot pevka že vrsto let aktivno deluje v najrazličnejših zasedbah - kot spremljevalna vokalistka je sodelovala s KingstoniDitkoNatalijo VerbotenRebeko Dremelj, še vedno sodeluje z Urošem Perićem, s koroško zasedbo Fauš Dur, s ponovno obujeno country skupino iz 80-ih Pohorje Express, kot glavno vokalistko pa jo najbolj »okupira« zasedba Karneval, s katero že osem let ob najrazličnejših priložnostih nastopa širom Slovenije. Ob tem poučuje klavir in petje na zasebni glasbeni šoli.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Glasba in film