Začetek požara je bil na ostrešju, kjer so bili nameščeni paneli sončne elektrarne

V požaru je bilo uničeno celotno ostrešje gospodarskega poslopja v katerem je bilo seno, kmetijsko orodje in stroji, različni pridelki in drvarnica

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. september 2019 ob 13:26
Požar v Babincih

Požar v Babincih

Poročali smo že o požaru v Babincih, ki je izbruhnil minulo soboto nekaj po 21. uri na gospodarskem poslopju v naselju Babinci. Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je z zbiranjem obvestil in ogledom kraja bilo ugotovljeno, da je bil začetek požara na ostrešju gospodarskega poslopja, kjer so bili nameščeni paneli sončne elektrarne. Požar se je razširil na celotni ostali del ostrešja in drugi del odprtega gospodarskega poslopja.

V požaru je bilo uničeno celotno ostrešje gospodarskega poslopja v katerem je bilo seno, kmetijsko orodje in stroji, različni pridelki in drvarnica. V zidanem delu gospodarskega poslopja se je nahajala tudi živina, ki v času požara ni bila poškodavana.

Kriminalisti in policisti še opravljajo ogled kraja požara, zato vzrok in višina požara še nista znana.

Požar so pogasili gasilci PGD Babinci, Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci-Šalinci, Cven, Spodnje Krapje, Zgornje Krapje in Mota.

Gašenje je trajalo celotno noč do jutra. Iz hleva so morali umakniti konje kasače, ki so jih prepeljali v Ljutomer, poškodovanih pa na srečo ni bilo.



Več v Črna kronika