Leteči Prleki v Veržeju organizirali drugi mednarodni modelarski miting

Modelarji so uživali in se sprostili ob gledanju različnih akrobacij z radijsko vodenimi modeli letal in tudi sami prispevali k neverjetnemu spektaklu v zraku, ki so si ga lahko ogledali tudi številni obiskovalci dogodka

Prlekija-on.net, sreda, 4. september 2019 ob 10:42
2. mednarodni modelarski miting Letečih Prlekov

2. mednarodni modelarski miting Letečih Prlekov

V soboto 31.8. in nedeljo 1.9. je na vzletišču Veržej potekal drugi mednarodni modelarski miting RC Open Fly Veržej 2019, ki so ga organizirali Leteči Prleki, modelarska sekcija Aerokluba Prlek.

V soboto v dopoldanskih urah so se začeli na vzletišču zbirati modelarji iz različnih delov Slovenije in tudi tujine. Modelarji so prihajali iz Ljubljane, Ptuja, Cerkvenjaka, Murske Sobote, Martijanec, Banja Luke, Osijeka, Zagreba, Čakovca, Preloga in še bi lahko naštevali.

Modelarji so uživali in se sprostili ob gledanju različnih akrobacij z radijsko vodenimi modeli letal in tudi sami prispevali k neverjetnemu spektaklu v zraku, ki so si ga lahko ogledali tudi številni obiskovalci dogodka.

V nedeljo so jih presenetili tudi jadralni padalci iz Kluba Lintvar, za konec mitinga pa je pisto preletel tudi mojster akrobacij Peter Podlunšek, ki jih je s svojim letenjem več kot navdušil.

Seveda Letečim Prlekom ne bi uspelo organizirati tega dogodka brez sponzorjev, katerim se iz srca zahvaljujejo za svojo donacijo in pomoč pri izvedbi dogodka, to so Radenska, Riči-tisk, KSP Ljutomer, FANUC, Arcont, Murales in Dobre rešitve. Zahvaljujejo pa se tudi obiskovalcem mitinga, ki so jim s svojimi prostovoljnimi prispevki prav tako zelo pomagali.

Zanimivo dogajanje na mitingu pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.



Več v Šport