Lažnega alarmiranja deležni tudi gasilci PGD Črenšovci

V nedeljo zjutraj ob 1.00 je bilo v pripravljenosti 15 gasilcev, izvozila so tri vozila..., saj naj bi gorel romski muzej v naselju Kamenci. Vse skupaj se je nato izkazalo za lažno prijavo...

Prlekija-on.net, nedelja, 8. september 2019 ob 14:09
Gasilci so ponoči izvozili s tremi vozili, v pripravljenosti je bilo 15 gasilcev...

Gasilci so ponoči izvozili s tremi vozili, v pripravljenosti je bilo 15 gasilcev...

Prejšnji teden smo poročali, kako si je nekdo zelo grdo "privoščil" radgonske gasilce in reševalce, ko je podal lažno prijavo, da je oseba padla v "hruško" za mešanje betona. Radgonski gasilci so takrat izvozili s tremi vozili in 14 gasilci, na kraju so bili tudi reševalci NMP Gornja Radgona, ko so vsi skupaj ugotovili, da je prijava lažna. S primerom se ukvarjajo tudi policisti.

Sedaj so žrtve podobnega nerazumljivega dejanja bili deležni tudi gasilci PGD Črenšovci, ki so na svojem facebook profilu objavili, da je v nedeljo zjutraj ob 1.00 na intervencijo izvozilo oziroma bilo v pripravljenosti 15 gasilcev, tri vozila..., saj naj bi gorel romski muzej v naselju Kamenci.

Kot so zapisali, sedaj sledi krizni sestanek na relaciji društvo - občina in Romi. O nočnem dogodku pa sta bila obveščena tudi romski svetnik in županja. "Toliko bolj je zadeva nerazumljiva, ker z romi sodelujemo in smo jih že večkrat reševali/rešili!" so še med drugim zapisali.

Zloraba gasilcev z lažnim alarmiranjem Gasilci smo ljudje, ki prostovoljno skrbimo za vašo varnost 24/7. Pomagamo in...

Objavil/a PGD Črenšovci dne Nedelja, 08. september 2019


Več v Črna kronika