35-letni Ljubljančan, ki je v vozilu prevažal kar 40 tujcev, pristal v priporu

V gozdu na območju Loperšic je ostalo še 6 tujcev, ki so jih policisti prijeli naknadno, saj jih voznik več ni mogel spraviti v vozilo

Prlekija-on.net, torek, 10. september 2019 ob 13:04
Tujci so se gnetli v vozilu

Tujci so se gnetli v vozilu

V noči iz 7. na 8. 9. 2019, so policisti PP Ormož, kljub zelo slabemu vremenu, na območju Loperšic, ustavili kombinirano vozilo LJ registrskih oznak, ki ga ja vozil 35-letni Ljubljančan. V tovornem delu vozila so policisti odkrili kar 40 tujcev, ki so 7. 9. 2019, okoli 14. ure, v bližini mejnega prehoda Središče ob Dravi, na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Republike Hrvaške v našo državo. V gozdu na območju Loperšic so nato počakali na voznika tega vozila. V gozdu je ostalo še 6 tujcev, ki so jih policisti prijeli naknadno, saj jih voznik več ni mogel spraviti v vozilo. Enega od prijetih tujcev so morali hospitalizirati v SB Ptuj, ker se mu je nenadoma poslabšalo zdravstveno stanje. Med prijetimi tujci je bilo 40 državljanov Pakistana, 5 državljanov Afganistana in 1 državljan Indije.

Nekaj tujcev prijetih že večkrat

V postopku so policisti ugotovili, da je nekaj tujcev že bilo prijetih in obravnavanih v naši državi ter vrnjenih hrvaškim varnostnim organom in sicer: en 27. 8. 2019, na območju PP Črnomelj; dva na območju PP Ilirska Bistrica, en 30. 6. 2019, drugi 28.7.2019; en 5. 7. 2019, na območju PP Metlika; en 15. 6. 2019, na območju PU Maribor; ter trije 19. 8. 2019, na območju PP Podlehnik.

Mariborski kriminalisti so s pomočjo policistov PP Ormož uspeli zbrati dovolj dokazov za utemeljitev suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1, zaradi česar je bil osumljeni voznik s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor. Vsi prijeti tujci (razen enega, ki je ostal na zdravljenju v SB Ptuj in bo izročen naknadno) so policisti PP Ormož, na podlagi neformalne najave, izročili hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika