Pojejo že 15 let

Koncert pevskega zbora Žarek v DOSOR-ju

Filip Matko, sreda, 15. december 2010 ob 20:53
Pevski zbor Žarek

Pevski zbor Žarek

Društvo medicinskih sester, babic in medicinskih tehnikov Pomurja slavi letos pol stoletja svojega obstoja, a pevski zbor Žarek pri tem društvu nastopa že 15 let. V zboru pojeta kar dve predsednici: Milka Kavaš kot predsednica prej imenovanega društva in Erika Žilavec kot predsednica zbora. Obema, tako kot 19 pevkam skupaj, že vsa leta od nastanka zbora dirigira glasbena pedagoginja Anka Suhadolnik.

Zbor je nastopil v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v sredo, 15. decembra, kajti vsako leto pripravijo poseben božično novoletni program in tega so predstavili tokrat. Na sporedu so bile slovenske ljudske pesmi, slovenske umetne pesmi ter pesmi tujih avtorjev, kot tudi posebni splet božično novoletnih pesmi. K slednjim so lahko pritegnili s svojimi glasovi tudi poslušalci, stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, kot tudi drugi obiskovalci v prostorih domske knjižnice.

Sicer pa v pevskem zboru Žarek pripravijo poseben program za koncertne nastope še v mesecu maju in tako tokratni nastop v DOSOR-ju ni bil prvi. Nastopajo po vsem Pomurju, pa tudi v tujini: bili so na Češkem, Poljskem in v Nemčiji ter v sosednji Madžarski, med zamejskimi Slovenci v Porabju. Izmenjujejo številne pevske obiske z zbori v deželi ob reki Muri, že tradicionalno pa je sodelovanje s stanovskimi zbori medicinskih sester v Celju (nonet Cvet) in Ljubljani (pevski zbor Florence). Vsako leto sodelujejo na pevskih revijah zborov Pomurja, kot tudi na številnih strokovnih srečanjih medicinskih sester, babic in medicinskih tehnikov. 8. januarja 2011 pa bodo slovesno obeležili 50-letnico stanovskega društva ter 15-letnico obstoja zbora Žarek.


Več v Kultura in izobraževanje