Akrobatska skupina Dunking Devils se je ustavila v Borecih

Aleš Ivanuša, ki je član skupine eno leto, je ekipo Dunking Devils povabil v svojo domačo vas, kjer so proslavili odlične rezultate na Madžarskem, si ogledali vaško jedro v Križevcih ter se družili v doživljajskem parku Boreci

Prlekija-on.net, sreda, 18. september 2019 ob 21:40
Akrobatska skupina Dunking Devils v Borecih

Akrobatska skupina Dunking Devils v Borecih

Dunking Devils je v svetu vodilna akrobatska skupina. So svetovni prvaki v akrobatskem zabijanju, Guinnessovi rekorderji v najvišji salti z zabijanjem in najdaljšem skoku z zabijanjem s trampolina. Do sedaj so nastopili že več kot 1800-krat v kar 47 državah sveta. Poleg z energijo nabitih šovov jih poznamo tudi po norih viralnih videih, ki imajo že več kot 100 milijonov ogledov po vsem svetu.

Njihova ekipa danes šteje že 70 članov, med katerimi je kar 25 profesionalnih akrobatov. Želja po novih izzivih in adrenalinskih dogodivščinah je našega domačina, državnega, evropskega in svetovnega prvaka v Breakdancu Aleša Ivanuša pripeljala do skupine Dunking Devils katere član je eno leto.

V soboto, 14. septembra, so se udeležili največjega mednarodnega tekmovanja v akrobatskem zabijanju, ki je letos potekalo v Budimpešti na Trgu junakov.

Na tekmovanju so se predstavile ekipe iz štirih držav in sicer iz Madžarske, Francije, Združenih držav Amerike in Slovenije. Samo tekmovanje je potekalo v sklopu 2 kategorij.

V amaterski kategoriji so nastopili Face Team Youngsters - Madžarska, Face Team Györ - Madžarska in Dunking Devils Akademija - Slovenija. V profesionalni kategoriji pa so nastopili Face Team - Madžarska, Crazy Dunkers - Francija, USA Dunk - Združene države Amerike in Dunking Devils- Slovenija.

V kategoriji amaterjev so Dunking Devils Akademija obranili lanski naslov prvakov, v profesionalni pa so Dunking Devils pokazali izvrsten nastop in osvojili 3. mesto.

Člani ekipe pri amaterjih so Teo Čeh - kapetan ekipe, Aljaž Skvarč Božič, Benjamin Bušelič, Martin Samec, Petra Saje, Jaka Komloš in Neli Schwarzmann. Člani ekipe pri profesionalcih pa so Luka Lorenčič - kapetan ekipe, Lenart Dolar, Lenart Ribnikar, Matic Robnik, Janez Hojan, Peter Kokalj, Nik Schwarzmann in domačin Aleš Ivanuša.

Aleš je ekipo Dunking Devils povabil v svojo domačo vas, kjer so proslavili odlične rezultate na Madžarskem, si ogledali vaško jedro v Križevcih ter se družili v doživljajskem parku Boreci.