DOSOR-jev Sprehod za spomin v mesecu Alzheimerjeve bolezni

60 udeležencev se je simbolično sprehodilo »za spomin« ter prisluhnilo predavanju domskega psihiatra

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2019 ob 17:34
Sprehod za spomin v mesecu Alzheimerjeve bolezni

Sprehod za spomin v mesecu Alzheimerjeve bolezni

V DOSOR-ju v Radencih so v mesecu Alzheimerjeve bolezni skupaj s Spominčico, Slovenskim združenjem za pomoč osebam z demenco, organizirali Sprehod za spomin. Večletni projekt poteka z namenom osveščanja splošne javnosti ter destigmatizacije Alzheimerjeve bolezni. V sredo, 18. septembra, se je tako 60 udeležencev simbolično sprehodilo »za spomin« ter prisluhnilo predavanju domskega psihiatra.

Čez šestdeset prisotnih stanovalcev, njihovih svojcev ter ostalih prostovoljcev je v DOSOR-ju v sredo, 18. septembra, prisluhnilo predavanju domskega psihiatra Toma Brusa Hladna, dr. med. spec. psihiater. Ta je zbranim na enostaven in razumljiv način predstavil prve znake demence ter jih ozavestil o dobri preventivi.

Po predavanju se je skupina udeležncev simbolično sprehodila po Radencih ter s svojo udeležbo vplivala na destigmatizacijo bolezni demence. Po sprehodu je sledilo druženje in izmenjava izkušenj prisotnih.

Dogodek posredno pomeni tudi podporo osebam z demenco ter njihovim bližnjim, zato DOSOR tovrstne dogodke izjemno podpira in vsak dan deluje v smeri destigmatizacije bolezni demence.

Barbara Lukač, vodja projekta in socialna delavka v DOSOR-ju: »V DOSOR-ju si želimo, da  osebe z demenco bolezen ne potisne v samoto ter da bližnji dobijo vso potrebno podporo, znanje za ravnanje. Naj tudi osebe z demenco ostanejo vključene v družbo in se z njimi ravna na človeka dostojen in spoštljiv način



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje