Zakonski jubilanti so obhajali okrogle obletnice porok

K sveti maši in na srečanje je prišlo veliko zakonskih parov, od tega štirje pari, ki so poročeni že 50 let in nekaj parov, ki so v zakonu že 55 let

Prlekija-on.net, sobota, 21. september 2019 ob 08:13
V obmejni župniji Razkrižje so se srečali zakonski jubilanti

V obmejni župniji Razkrižje so se srečali zakonski jubilanti

V obmejni župniji Razkrižje se že nekaj let zapored spomnijo in pripravijo župnijsko srečanje zakonskih jubilantov, ki praznujejo okrogle obletnice porok. Nepozabno srečanje zakonskih jubilantov je bilo v soboto, 14. septembra. Najprej so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka pri sveti maši, pri kateri so ponovno obnovili zakonsko zvestobo. Sveto mašo je daroval župnik župnije Razkrižje msgr. Franc Režonja, ki je spregovoril o zakonski zvestobi, ki jo negujejo zakonski pari, nekateri celo že več kot pol stoletja. V njihovih družinah je še vedno na prvem mestu vera, molitev in obiskovanje svetih maš, vse to pa prenašajo na svoje otroke, vnuke in pravnuke.

Zakonski jubilanti, ki so se udeležili svete maši so ob tem svečanem dogodku iz rok župnika prejeli poročno listino in angelčka, kar jih bo še vrsto let spominjalo na srečanje. K sveti maši in na srečanje je prišlo veliko zakonskih parov, od tega štirje pari, ki so poročeni že 50 let in nekaj parov, ki so v zakonu že 55 let.

Po maši so se za nekaj časa zadržali pred cerkvijo na župnijskem dvorišču, nato pa so se odpravili na skupno druženje na slavnostno kosilo, kjer so nazdravili še na mnoga srečna zakonska leta.

Jože Žerdin



Več v Kultura in izobraževanje