Gasilke in gasilci tekmovali za pokal PGD Trnovci

6. gasilsko tekmovanje za pokal PGD Trnovci je bilo namenjeno za pionirje, mladince, starejše gasilke in starejše gasilce

Ivan Trunk, nedelja, 22. september 2019 ob 11:01
Gasilsko tekmovanje za pokal PGD Trnovci

Gasilsko tekmovanje za pokal PGD Trnovci

PGD Trnovci je v soboto, 24. avgusta, organiziralo 6. gasilsko tekmovanje za pokal PGD Trnovci, ki je bilo namenjeno za pionirje, mladince, starejše gasilke in starejše gasilce. Tekmovanje se je pričelo dopoldne z dvigom gasilske zastave in se odvijalo pred gasilskim domom v Trnovcih. Tekmovanje so pričeli pionirke in pionirji, ki so morali opraviti dve vaji: vaja z vedrovko in štafeta s prenosom vode za pionirke in pionirje.

Pri pionirkah je tekmovala samo ena ekipa iz PGD Trnovci. Pri pionirjih so tekmovale tri ekipe in so se uvrstile na naslednja mesta: 1. PGD Velika Nedelja, 2. PGD Koračice in 3. PGD Ivanjkovci.

Pri mladincih je tekmovala samo ena ekipa iz PGD Trnovci in so morali opraviti dve vaji: vaja z ovirami in met na točko.

Popoldne so tekmovale še starejše gasilke in starejši gasilci, ki so morali opraviti dve vaji: vaja s hidrantom 7 tekmovalcev in vaja raznoterosti 7 tekmovalcev.

Pri starejših gasilkah so tekmovale tri ekipe in so se uvrstile na naslednja mesta: 1. PGD Trnovci, 2. PGD Gabrnik in 3. PGD Lutverci. Pri starejših gasilcih je tekmovalo šest ekip in so se uvrstili na naslednja mesta: 1. PGD Ponova vas, 2. PGD Starošince, 3. PGD Slovenija vas, 4. PGD Žižki, 5. PGD Zlatoličje in 6. PGD Štore.



Več v Kultura in izobraževanje