Radenci: Dobrotnikov čas

Miklavž, Božiček in dedek Mraz z darili

Filip Matko, ponedeljek, 20. december 2010 ob 18:58
Dedek Mraz

Dedek Mraz

Miklavž, Božiček, dedek Mraz
decembra pridejo med nas.
Vsi trije radodarnih rok
so do odraslih in otrok.

Lahko brez slabe vesti zatrdimo, da je december najlepši čas za najmlajše, kajti noben mesec v letu ne prejmejo toliko daril. K svojim najmlajšim, pa tudi malo starejšim in najstarejšim, pridejo na obisk kar trije dobri možje tega meseca: Miklavž, Božiček in dedek Mraz. Poleg daril za najmlajše imajo s seboj kdaj pa kdaj tudi kaj za odrasle.

Na svoj godovni dan, 6. decembra, se je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pri tamkajšnjih stanovalkah in stanovalcih oglasil Miklavž s skromnimi darilci. Njemu je sledil Božiček, ki pa je 17. decembra v DOSOR-jevo telovadnico sklical otroke zaposlenih v tem domu starejših. Njegov obisk je uvodoma napovedal harmonikar Niko Uršič, zatem pa so med najmlajše priplesali kar trije palčki, a za njimi še Božiček. Po navodili babice Božičkove je drugi dobri mož decembra otrokom prebral pravljico, temu pa so sledila darila. Obdarjeni so bili otroci do 15. leta starosti. Jih je pa vse Božiček opozoril še na svoje obiske po domovih, kjer je treba pod božično jelko sigurno nastaviti kozarček mleka in piškote, da se Božiček ob svojem prihodu lahko posladka. In tedaj tudi darila ne manjkajo. Seveda pa bo Božiček obiskal tudi stanovalke in stanovalce DOSOR-ja in to na božični večer, 24. decembra, ob 17.30.

V soboto, 18. decembra, se je s Pohorja pripeljal še tretji dobri mož decembra – dedek Mraz. Tako je danes, 20. decembra, že pričel s svojimi obiski po vrtcih in šolah. Ob 9. uri je ta dobri mož obiskal najmlajše v vrtcu Grozdek na Kapeli, a jutri ob isti uri bo na obisku z darili pri kratkohlačnikih vrtca na hribčku na Janževem vrhu. V sredo bo obiskal šolarje prve triade devetletke osnovnih šol Kapela in Radenci, a v četrtek ob 9. uri bo v vrtcu Radenski mehurčki. Ta dobrotnik se bo v DOSOR-ju, pri stanovalkah in stanovalcih, oglasil 30. decembra ob 17.30, na Silvestrovo pa še rajal na silvestrski zabavi na prostem, med 21. in 22. uro na avtobusni postaji v središču Radenec.


Več v Družabno