Štamprli je Prleški spominek leta 2010

Prleški spominek leta 2010 avtorja Milana Belca

Milan Belec, torek, 21. december 2010 ob 17:176
Štamprli

Štamprli

Na naslov Lokalne turistične organizacije (LTO) Prlekija Ljutomer je prispelo 10 spominkov, kateri so sodelovali na ocenjevanju za spominek leta 2010. Te spominke je poslalo osem avtorjev. Tokrat je bilo nekaj manj spominkov, vendar so prispeli spominki potrdili, da je ocenjevanje kvalitetno. Dosedanja ocenjevanja so pokazala veliko vrednost saj je vsako leto prineslo nove in izvirne izdelke, kateri predstavljajo Prlekijo.

Strokovni del komisije kateri predseduje ga. Anja Serec Hodžar, univerzitetna diplomirana etnologinja in antropologinja ter ga. Tanja Trajbarič Lopert, likovna pedagoginja. Njuna strokovnost je bila tudi ocena obenem pa kvalitetna ocenitev. Vsak izdelek je bil predstavljen, obravnavan tako po kriterijih razpisa, bile pa so podane ocene o sami kvaliteti. Največ pa pomeni napotek izdelovalcem glede pomanjkljivosti v katerem je izražena želja, da bo spominek pridobil na vrednosti in bo kot tak sprejet tudi na trgu. Namen tega razpisa je ravno to, da Prlekijo predsatvljajo izvirni spominki.

Izmed prispelih spomikov so bili izbrani trije, kateri so prejeli nejveč glasov in pozitivnih mnenj. Izmed treh pa je v nadaljevanju bil izveden izbor naj spominka. Z najvišjim številom pozitivnih mnenj je kot zmagovlani spominek za leto 2010 "Štamprli" Milana Belca, znanega izdelovalca že nagrajenih turističnih spominkov. Drugo mesto je osvojila OŠ Razkrižje katera je poslala v ocenjevanje zanimiv spominek "Igra", zelo domiselna ideja z veliko vloženega dela. Vendar je bila le ta pomanjkljivost, da kot spominek ne dosega razpisanim pogojem v katerih je predpisana množična proizvodnja. Tretje mesto je pripadlo Milanu Hramusu, tudi priznan izdelovalec, ki je tokrat poslal dva kvalitena spominka, a se je po številu glasov na tretje mesto uvrstila "Podkev", katera predstavlja Prlekijo kot deželo konj in sreče.

Šesto ocenjevanje je pokazalo, da je bila odločitev organizatorjev pravilna. Imamo uspešne in inovativne ustvarjalca, le temu pa manjka še kvalitetnejša promocija.

Gotovo so spominki, kateri so bili nagrajeni do sedaj, tudi dober izziv vsem tistim, kateri želijo na kvaliteten način promovirati Prlekijo. Enkrat je potrebno prestopiti prag in gostom, prijeteljem, partnerjem podariti nekaj kar je naše "PRLEŠKO".

Na žalost dosedanja ocenjevanja niso pripomogla temu, niso potrdila svojega poslanstva. Naj bo tokrat drugače, v veselje organizatorjev, izdelovalcev in ocenjevalcev.


misekovi torek, 21. december 2010 ob 21:57

Čestitamo !!!!

MILAN sreda, 22. december 2010 ob 08:15

Mislec hvala za čestitko a bo tudi tokrat tak da imamo kvaliteten spominek vendar je le malo tistih ki bi le tega podarili gostom ki prihajajo v Prlekijo ali ga imeli kot promocijski izdelek,lepše je nekaj tujega.

TUNČEK sreda, 22. december 2010 ob 12:08

Milan !

Hvole vreden spominek. Gda priden kaj okoli bi blo dobro, ke ga sprobamo, če moš tüdi kaj žganice na zalogi ! ?

Čestitan !

Terakota100 sreda, 22. december 2010 ob 15:26

Milan, čestitam ti k prvemu mestu in odličnemu turističnemu izdelku!

MILAN sreda, 22. december 2010 ob 15:43

Mislec hvala Milan tvoje kopito je izredno Vse naj v 2011

Dejan petek, 24. december 2010 ob 16:07

Marsikeri naš izdelek bi se lehko malo bol promovera okrog al tak pač je.

Pa čestitke vsen, ki so sodelüvali.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Zanimivosti

Razgledni stolp

Razgled, ob katerem zastane dih

sobota, 23. november 2019 ob 09:06