Predbožično bogoslužje

Murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf v DOSOR-ju

Filip Matko, torek, 21. december 2010 ob 17:38
Po maši

Po maši

Čeprav še v adventnem času, je murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf 21. decembra opravil praznično predbožično bogoslužje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. V restavracijskih prostorih doma se je ob 11. uri zbrala večina stanovalk in stanovalcev tega doma, prišli pa so tudi številni verniki iz Radenec ter okoliških krajev, kot tudi sorodniki domskih stanovalcev.
Vendar ne samo pripadniki rimokatoliške, pač pa tudi evangeličanske veroizpovedi. Pri predbožičnem bogoslužju so škofu ob strani stali še ravnatelj salezijanske skupnosti v Veržeju Ivan Turk, župnik s Kapele Tone Hribernik in domači župnik radenske fare sv. Cirila in Metoda Janko Ivančič.

Vsi so se spomnili na adventni in predbožični čas, ko je treba pomisliti tudi na vse osamljene, pozabljene, zavržene in siromašne, kakor tudi na to, kako tem polepšati praznične dni. Veliko število prisotnih se je odločilo za blagoslov, po slovesnem bogoslužju pa je besedo povzela tudi direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser. Vsem stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, kot tudi vsem ostalim številnim gostom, je izrekla predbožično ter prednovoletno voščilo. Po vsem tem je visokim gostom v nadaljevanju obiska razkazala dom in njegove prednosti. Slednje je bilo deloma razpoznavno že iz tega, da je murskosoboški škof msgr. Dr. Peter Štumpf svoj prvi obisk v tej vlogi v Radencih namenil prav DOSOR-ju.


Več v Družabno