Ples in igrice

Živahno predpraznično dogajanje v OŠ in Vrtcu Mala Nedelja

Branko Košti, torek, 21. december 2010 ob 20:34
Ples in igrice

Ples in igrice

V vrtcu in OŠ Mala Nedelja mesec december poteka v predprazničnem vzdušju. Skoraj ne mine dan, ko ne poteka kakšna delavnica, na kateri otroci ob pomoči vzgojiteljic, mamic in očkov pa tudi babic in dedkov, izdelujejo raznovrstne okraske in druge predmete, s katerimi si potem polepšajo svoje prostore v šoli in vrtcu.

Tudi iz kuhinje - učilnice za gospodinjski pouk, se skoraj vsak dan širijo prijetne, tu in tam tudi manj prijetne vonjave, saj se mladi kuharji in kuharice urijo v pripravi prazničnih slaščic. Danes, v torek, 21. decembra, se je dogajanje preselilo v telovadnico. Zbrali so se otroci iz vrtca in učenci prve triade. Zanje sta vzgojiteljici Ksenija in Jasmina uprizorili glasbeno pravljico Osamljena Jelka, učenci pa so uprizorili igrici Srnica išče dedka Mraza in Dedek Mraz je izgubil očala.

Močan aplavz so si priplesali mali plesalci otroške folklorne skupine, ki so se prvič predstavili svojim sošolcem in učiteljem. Tudi naslednji dnevi tega tedna bodo za otroke veseli in prijazni, saj pričakujejo še obisk Božička in dedka Mraza.


Več v Najmlajši