Asfaltirajo tudi že drugo polovico rekonstruiranega mostu

V teh dneh končujejo rekonstrukcijo mostu čez Ščavnico, uredili še bodo tudi strugo

Prlekija-on.net, torek, 8. oktober 2019 ob 14:583
Asfaltiranje druge polovice mostu čez Ščavnico

Asfaltiranje druge polovice mostu čez Ščavnico

Od sredine junija v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture poteka rekonstrukcija mostu. Gradnja se je pričela 19. junija, končanje pa je bilo predvideno do 6. novembra. A bo vse skupaj končano prej, saj danes asfaltirajo tudi že drugo polovico rekonstruiranega mostu. Poleg mostu urejajo tudi strugo Ščavnice na tem območju ter inštalacije, pri čemer so prestavili plinovod, vodovod in telekomunikacijske vode, uredili pa bodo tudi cestno razsvetljavo.

Prvo polovico mostu, tako da se je čez njo bilo možno zapeljati, so končali v začetku avgusta, drugo polovico mostu pa v sredini septembra, ki so jo asfaltirali 18. septembra, te dni pa tako asfaltirajo še polovico mostu, ki je bila zgrajena prva. Ob mostu je nameščena tudi ograja, ki je ostala ista, kot je bila pred obnovo, urejen je hodnik za pešce in kolesarska steza, ki sta na obeh straneh še asfaltirana.

Že ob obisku ministrice za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, 23. avgusta, je bilo povedano, da gradnja mostu poteka po zastavljenih smernicah in celo nekoliko hitreje kot je načrtovano, kar se je sedaj tudi potrdilo. Izvajalci del so takrat povedali, da so pred roki in bo v primeru, da vreme ostane še vedno tako naklonjeno, končanje del pred končnim rokom.

Investicija vredna dobrih 515 tisoč evrov

Pogodba, ki so jo pri Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo podpisali, je vredna dobrih 515 tisoč evrov. Vodilni partner pri gradnji je podjetje UB Projekt iz Prebolda, partner pa podjetje Prenova-Gradbenik iz Ljubljane.

Med gradnjo mostu je promet urejan s semaforji in poteka izmenično enosmerno po polovici mostu, ob tem pa so na redarstvu zabeležili tudi številne kršitve. Sprva so porušili eno polovico starega mostu in zgradili eno polovico novega mostu. Promet še trenutno poteka po eni polovici, ki so jo zgradili prvo, vse skupaj pa bo najverjetneje končano v naslednjih dneh, tako da bo prometna signalizacija lahko umaknjena, s tem pa bo konec tudi z zastoji.



Več v Gospodarstvo