Veseli december v vrtcu Stara Cesta

Monika Panič Puconja, sreda, 22. december 2010 ob 15:58
Vsi pred lepo okrašeno jelko

Vsi pred lepo okrašeno jelko

V mesecu decembru se je v vrtcu Stara Cesta marsikaj dogajalo. Najprej so nam starši prišli pomagat izdelovat okraske za krasitev naše smreke, ki stoji pred vrtcem. Letos smo se odločili, da bo naša smreka okrašena s CD-ji. Tako so starši pomagali najprej zavezati na CD-je trakove, nato pa so še okrasili smreke. Dopoldne je tako minilo v prijetnem vzdušju, ko so starši še na drugačen način spoznavali svoje otroke.

Počasi smo začeli izdelovati okraske za okrasitev naše jelke v vrtcu. Skupaj so se odločili, da bodo jelko krasili rdeči okraski. In kaj hitro je napočil dan, ko so otroci z velikim navdušenjem krasili in okrasili našo jelko. Seveda so krasiti pomagali tako veliki kot majhni otroci.

Brez medenjakov v decembru seveda ne gre. Za pomoč smo prosili babico Marijo Lipovec iz Kamenščaka, ki se je vabilu prijazno odzvala. S sabo je prinesla že narejeno maso za medenjake in nam naštela sestavine, ki
so v masi. In nato se je začelo - valjanje, izrezovanje, pečenje, okraševanje. Pod budnim očesom babice Marije smo naredili slastne medenjake.

Ker smo bili skozi celo leto pridni, ker smo pripravili vse potrebno (naredili ptičjo hišico in poskrbeli za ptičke, naredili okraske in okrasili smreke, spekli medenjake) je seveda prišel čas za Božička. S svojimi sanmi naloženimi z darili je obiskal tudi naš vrtec. Najprej so priplesale snežinke, ki so nato Božička tudi poiskale. In tako je prišel težko pričakovani Božiček. Otroci so mu deklamirali, mu nekaj zapeli in povedali, da so bili pridni. Božiček jih je pohvalil in nato začel z razdeljevanjem daril. Nato smo vsi skupaj, otroci, starši, zaposleni in Božiček, poskusili medenjake.

Ostane še nam samo, da uživamo v teh prazničnih dneh.


Več v Najmlajši