Poškodovan še en kombajn

Neznanec z jekleno cevjo spet poškodoval en kombajn, poškodovanje drugega so pravočasno preprečili

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. oktober 2019 ob 08:023
Kmetje s kombajni ne upajo več v koruzo

Kmetje s kombajni ne upajo več v koruzo

Neznancu, ki na območju Gornje Radgone uničuje kombajne za siliranje in žetev koruze, je očitno malo mar, kaj drugi mislijo o njem in kakšne aktivnosti za njegovo odkritje izvajajo organi pregona. Predvsem pa mu je malo mar, ali oškodovani kmetovalci in lastniki kmetijske mehanizacije, na vse načine želijo samo mirno delo in pospravljanje pridelkov na svojih kmetijah, kjer ne vedo kako bodo prehranjevali živino.

Minuli petek je oškodovane kmete in lastnike kombajnov, ki tudi pri drugih izvajajo strojna opravila, obiskala ministrica za kmetijstvo, dr. Aleksandra Pivec. Kmetje so bili zadovoljni s pogovorom in so pričakovali, da se bo stanje spremenilo, a že naslednji dan, v soboto je neznani storilec znova udaril, in sicer na območju Negove. Pri Celcarju so sicer pred poškodovanjem kombajna, med iskanjem nastavljenih jeklenih ovir, slednjo odkrili in preprečili najhuje. Žal pa to ni uspelo Bratuševim, ki so že prvi letos, okoli 10. septembra, imeli poškodovan kombajn in škodo deset tisoč evrov. Stroj so uspeli popraviti in so tokrat poskusili požeti svojo koruzo, saj močno zaostajajo, a se je ponovno zgodilo, da je jeklena cev sedaj spet poškodovala kombajn. Kot nam je povedal sosed, od Bratuševih oddaljen več sto metrov, je tudi pri njih počilo, ko je kombajn zadel v cev, ki bi lahko poleg stroja ubila tudi strojnika - voznika...

Sedaj se je tako zgodilo že deseto letošnje poškodovanje kombajna na radgonskem območju, policisti pa jih preiskujejo še pet iz lanskega leta. Šest primerov poškodovanja kombajna v letošnjem letu pa obravnavajo tudi lenarški oziroma mariborski policisti.



Več v Črna kronika