Orientacijski pohod otrok vrtca in prvošolcev OŠ Križevci

Orientacijski pohod je bila dejavnost s katero so popestrili vsakdanjik v vrtcu in ta teden, ki je namenjen predvsem otrokom ponudil veliko možnosti za razvoj domišljije in čutnega doživljanja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. oktober 2019 ob 18:19
Orientacijski pohod otrok

Orientacijski pohod otrok

Križevski otroci imamo srečo, da je v bližini našega vrtca čudoviti gozd v katerem živijo čarobna bitja. Tokrat nas je na iskanje skritega zaklada popeljal gozdni škrat. Vse se je začelo s pismom, ki ga je nam in prvošolcem poslal palček Pavle. Učiteljica Jelka ga je prinesla v igralnico in ga prebrala. V njem nas je gozdni škrat povabil v gozd in nam razložil gozdni bonton. Dobili smo tudi navodila, da naj sledimo rdečim puščicam, ki nas bodo usmerjalo k iskanju posameznih postaj s skritimi nalogami. Z vsako pravilno rešeno nalogo dobimo del sestavljanke. Če se srečamo s prvošolci v gozdu se moramo z njimi pozdraviti in zaplesati. Zadnjo nalogo (narediti umetnino iz naravnega materiala) moramo narediti skupaj in sestaviti dele sestavljanke, ki nam bo služila kot namig pri iskanju skritega zaklada. Otroci so komaj čakali da se obujemo in oblečemo ter gremo na lov za skritim zakladom.

Naloge orientacijskega pohoda, so bile zasnovane tako, da so razvijale vztrajnost pri hoji, opazovanje okolice, reševanje nalog, poleg tega pa so bile nekatere tudi sodelovalne narave. Reševanje ugank, iskanje parov, opisovanje živali, igra pantomime so bile naloge iz področja jezika. Ves čas pohoda so bili otroci govorno zelo aktivni. Spraševali so se kako to, da so puščice nastavljene tako visoko ko pa so škrati majhni, eden izmed otrok ni verjel da bomo našli zaklad, trdil je, da so zakladi skriti samo pod vodo itd. Vse naloge so otroci uspešno rešili in našli skriti zaklad.

Orientacijski pohod je bila dejavnost s katero smo popestrili naš vsakdanjik v vrtcu in ta teden, ki je namenjen predvsem otrokom ponudil veliko možnosti za razvoj domišljije in čutnega doživljanja.

Naše čarobno jesensko popoldne se je zaključilo s prijetnim jesenskim druženjem s prvošolci ob uživanju dobrot iz skritega zaklada.

Pripravila Melita KarasVeč v Najmlajši