KK Lotmerk visoko zmagal, KD Ljutomer izgubil

Začela se je nova sezona Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, sreda, 16. oktober 2019 ob 07:59
KK Lotmerk je visoko zmagal

KK Lotmerk je visoko zmagal

Pretekli vikend so bile na sporedu tekme prvega kroga Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige. Za naslov pomurskega prvaka v košarki se letos bori 7 ekip, kar je ena več kot lani: po letu nastopanja v ligi PARKL se je v PKL namreč vrnila ekipa KD NONA Sobota.

KK Lotmerk 82 : 32 ŠD Tropicano Bistrica (25:5, 17:7, 22:5, 18:15)
Berce, Horvat Kovač, Godec in Franov po 12; Laci B. 14

Na uvodni tekmi sezone 2019/2020 so košarkarji KK Lotmerk gostili ekipo ŠD Tropicano Bistrica. Ljutomerčani so se zbrali v polni zasedbi z dolgo klopjo (11 igralcev), Bistričani pa prav nasprotno: na tekmo jih je prišlo le 7, med katerimi smo pogrešali vodilne igralce iz pretekle sezone: manjkali so Balažic, Farkaš, Orgolič, Vertič ...

Kljub temu domači niso želeli ničesar prepustiti naključju in so v prvih minutah pokrivali goste po celotnem igrišču, kar jim je povzročalo veliko težav. Z nekaj protinapadi so se Ljutomerčani hitro odlepili in v sedmi minuti povedli z reultatom 23:2, Bistričani pa še naprej niso našli uporabne rešitve v napadu. Tekma se je podobno nadaljevala v drugi četrtini, domači trener Tomaž Črnjavič je veliko menjaval igralce in tako skrbel za visok ritem igre, gostje pa še naprej niso veliko zadevali. Ob polčasu je razlika znašala 30 točk (42:12).

Tretja četrtina ni prinesla nobene spremembe, še vedno so Ljutomerčani povsem nadzirali potek igre. Vzdušje na tekmi je postajalo iz minute v minuto bolj sproščeno, saj je bilo že vse odločeno. Po dveh trojkah Franova v začetku zadnje četrtine je razlika znašala že 54 točk, Bistričani pa so jo do konca tekme še nekoliko znižali z delnim rezultatom 8:0 med 5. in 8. minuto. Končni rezultat je bil 82:32, najboljši strelec tekme je postal Bistričan Blaž Laci s 14 točkami, pri Ljutomerčanih so si točkovne dosežke razporedili, po 12 so dosegli Horvat Kovač, Berce, Franov in Godec.

KD Ljutomer 59 : 71 KD NONA Sobota (23:16, 12:25, 9:13, 15:17)
Copot J. 22, Copot A. 15; Bilić J. 27, Ficko 18

Glede na število igralcev na domači klopi bi lahko rekli, da je sezona prišla prehitro, saj se je zbralo vsega 7 igralcev. Nič kaj bolje pa ni bilo niti na klopi povratnikov v PKL, kjer se je zbralo 8 igralcev. Tekmo so bolje odprli Prekmurci, ki so preko obeh Bilićev povedli s 7:1. Nato so se prebudili tudi domači in z delnim izidom 15:2 povedli za 7 točk. To prednost so uspešno zadržali do konca prve četrtine.

Drugo četrtino so znova bolje odprli gostje in s pametno igro pod koš, na visokorasla brata Bilić, počasi začeli loviti Ljutomerčane. V šesti minuti so jih preko trojke Ficka tudi ujeli in prehiteli. Nona je bila vseskozi boljša in počasi večala svojo prednost, ki je ob polčasu narasla na 7 točk - 35:41.

Drugi polčas se je začel z izenačeno igro na obeh straneh. Gostje so uspešno odbijali poskuse domačih in ohranjali prednost. V zadnjih dveh minutah četrtine so z delnim izidom 6:1 svojo prednost povišali na 10 točk - 44:54. Tekma seveda še ni bila odločena. Živčno vzdušje je svoj vrhunec doseglo v peti minuti, ko je pri domačih Štrakl prejel tehnično napako. Zaradi nešportne napake nekaj minut prej je moral predčasno na klop. Kmalu se mu je s peto osebno napako pridružil še Bot, tako da so domači ostali brez visokih igralcev pod košem. Sobočanci so uspešno držali prednost in na koncu zasluženo slavili prvo zmago v sezoni. Pri gostih je bil s 27 točkami najzaslužnejši za zmago Jure Bilić, Gregor Ficko pa jih je dodal 18. Pri domačih je Jernej Copot dosegel 22, Andrej pa 15.

ŠD Murska Sobota 79 : 60 KK Lindau Lendava (16:20, 18:7, 18:17, 27:16)
Zver 23, Žilavec 17; Rantaša in Tkalec po 17

Na tretji tekmi nove sezone je ŠD Murska Sobota gostila KK Lindau Lendavo. Domačini so prišli v polni zasedbi (12 igralcev), Lendavčani pa nekoliko oslabljeni (7 igralcev). Tekmo so bolje začeli domači in na krilih Žilavca in Radonjiča povedli z 9 : 4. Gostje so se nato odločili za consko obrambo, kar je domačim povzročalo veliko težav. Ob koncu prve četrtine so povedli z 20 :16, blestel je sobočanec v vrstah Lendave Rantaša. V drugi četrtini se je pri domačih razigral Zver, gostitelji pa niso našli poti do koša. Četrtino so domači dobili s 18:7.

Tretjo četrtino so boljše začeli gostje, približali so se na vsega 3 točke. Razigrala sta se Hozjan in Tkalec. Pri domačih je četrto osebno dobil Čontala, ki je do takrat dobro opravljal obrambne naloge. V drugi polovici tretje četrtine so se domači pobrali, na obeh koncih parketa je blestel Lalovič. Rezultat po treh četrtinah je bil 52 :44. Po 30 minutah igre so bili gostje že vidno utrujeni, Radonjič in Zver sta s tremi meti za tri naredila neulovljivo razliko 22 točk. Domači so tekmo mirno pripeljali do konca, končni rezultat je bil 79:60.

Ta teden bo na sporedu le prestavljena tekma:

KD Ljutomer - ŠD Tropicano Bistrica
nedelja, 20.10.2019 ob 14.00, ŠIC Ljutomer



Več v Šport