V Pušencih pripravili prvi prleški endurance

V Pušencih pri vaškem domu so za vse ljubitelje konj priredili Endurance tekmo za pokal Slovenije 2019 - kategorije CEN - A (2 x 21 km) ter klubsko endurance (2 x 21 km) in spretnostno tekmo

Prlekija-on.net, sreda, 16. oktober 2019 ob 08:59
1. prleški endurance

1. prleški endurance

Prleško konjeniško društvo in KD Endurance Pristop, sta v soboto, 5. oktobra, v Pušencih pri vaškem domu, za vse ljubitelje konj priredila Endurance tekmo za pokal Slovenije 2019 - kategorije CEN - A (2 x 21 km) ter klubsko endurance (2 x 21 km) in spretnostno tekmo.

Od leta 1997 je endurance tudi uradna disciplina KZS (Konjeniške zveze Slovenije). Če bi endurance primerjali z ostalimi športi, bi mu bil še najbližje maraton. Bistvo te discipline je torej vrhunska telesna pripravljenost konja in jezdeca, pa tudi visoka stopnja njunega medsebojnega poznavanja in sodelovanja.

Štart endurance tekme je bil ob 9:30 uri. Popoldan ob 14:00 pa je bilo tekmovanje v spretnostnem jahanju.

Prvi prleški endurance je tako za nami, zato se Prleško konjeniško društvo želi še enkrat zahvaliti KK Endurance Pristop, Bredi Hočevar - glavni sodnici in Igorju Hočevarju - tehničnenu delegatu, kateri je poskrbel za brezhibno tehnično pripravo proge in pomoč pri izvedbi samega tekmovanja. Zahvala tudi članici sodniškega zbora Karmen Vnučec in dr.vet.med. Jaku Ule.

Tekma je bila mednarodna saj sta se je udeležila dva tekmovalca iz sosednje Italije in en tekmovalec iz Hrvaške.

Rezultati endurance tekme:

Tekma CEN-A:

  1. mesto: KARIN KRANJC S KONJEM PRINC IBN HAWI
  2. mesto: FEDERIKO MILAN S KONJEM UNICORNO DELA FONTE
  3. mesto: VITTOR SERENA S KONJEM ARMONIA DELLE ROSE

Klubska tekma:

  1. mesto: BOŽO BORKO S KONJEM ANARIJ
  2. mesto: MARUŠA PETERCA S KONJEM ŠAKIRA
  3. mesto: KATJA PLAVEC S KONJEM AZRA

Prireditev so nadaljevali s spretnostnimi igrami za otroke in odrasle. Pri pripravi proge se zahvaljujejo predvsem Janiju Krmacu in Janiju Finžgarju, ki sta nesebično priskočila na pomoč.

Rezultati spretnostnega jahanja:

OTROCI

  1. mesto: MARISA KLADNIK ČEH S KONJEM BARU
  2. mesto: MATIJA KOSEC S KONJEM GOGA
  3. mesto: NEŽA OZMEC S KONJEM PRINC

ODRASLI

  1. mesto: TAMARA HOČEVAR S KONJEM ALEGRO
  2. mesto: BOŽO BORKO S KONJEM PRINC
  3. mesto: JULIJA SOK S KONJEM LADY DARENE

Ob koncu vseh tekem, so bila podeljena vsa priznanja, pokali in nagrade ter izrečene čestitke, s strani organizatorjev in predsednika Prleškega konjeniškega kluba, Boštjana Koseca.

Čestitke seveda tudi organizatorjem - predvsem pobudnici in glavni organizatorki Moniki Kocuvan za odlično izpeljan 1. prleški endurance, vsem sponzorjem in donatorjem ter tekmovalcem, predvsem pa iskrene čestitke najstarejšemu konju in tekmovalcu na prireditvi - Božu Borku in Anariju - članu Prleškega konjeniškega kluba, ki sta s skupnimi močmi osvojila odlične rezultate.

Iskrena hvala prav tako članom Steyr kluba Središče ob Dravi za pomoč na progi ter hvala članicam in članom društva Kočijaž Loperšice in vsem ostalim, ki ste jim priskočili na pomoč. Hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste tekmovalce spodbujali pri tekmovanju.

1.prleški endurance se je tako končal v odličnem vzdušju ter v upanju seveda, da se tekmovalci zopet snidejo naslednje leto, morda še v nekoliko večjem številu in tako postane ta prireditev tradicionalni prleški endurance.

Nuša Novak



Več v Šport