MasterChef Karim Merdjadi kuhal v Trnovski vasi

Letos so bile juhe ob občinskem prazniku Občine Trnovska vas v družbi televizijskega MasterChefa Karima Merdjadija posebej okusne

Aleksandra Papež, ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 18:39
Kuhanje kisle juhe v Trnovski vasi

Kuhanje kisle juhe v Trnovski vasi

V Trnovski vasi občinski praznik že več let zaporedoma zaznamuje tekmovanje v kuhanju kisle juhe. Letos so bile juhe v družbi televizijskega MasterChefa Karima Merdjadija posebej okusne.

V kuhanju kisle juhe so se tudi letos pomerila naselja Biš, Bišečki vrh, Črmlja, Ločič, Trnovska vas in Trnovski vrh. Poseben gost dogajanja pa je bil letos prvič televizijski MasterChef Karim Merdjadi, ki je nagovoril zbrane, pohvalil sodelujoče in poskusil ter ocenil vse kisle juhe. »Doma ne kuham, saj moja žena prav tako odlično kuha. Dela si res ne nosim domov. Vsi današnji kuharji pa ste pripravili okusne juhe, ker ste kuhali s srcem in to šteje.« je povedal nasmejani Karim, ki se je v Trnovski vasi posebej dobro počutil in z veseljem poskušal lokalne kulinarične dobrote ter delil nasvete.

Za ritmično vrtenje kuhalnic so že med pripravo zbrane zabavali člani ansambla Opev, med katerimi je tudi nadarjeni harmonikar, bobnar in pevec, domačin Denis Krajnc. Nabito poln šotor pa je na noge dvignil številčni orkester enega najboljših harmonikarjev na Slovenskem, Siniše Čeha, ki biva in poučuje v naselju Ločič v Občini Trnovska vas. Orkester sta pospremila znani baritonist Branko Novak, ki ga na odrih slišimo v družbi Alfija Nipiča in kitarist David Rebrec, član zasedbe Dinamika.

Ob kuhanju pa se sodelujoča naselja zmeraj izkažejo tudi s pekovskimi dobrotami in izvirno urejenimi stojnicami. Pokale za najbolj urejene stojnice so prejela naselja Trnovska vas, Bišečki vrh in Ločič. Veliko truda in časa v pripravo svojega prostora za kuhanje kisle juhe pa so vložila prav vsa naselja, naselji Črmlja in Trnovski vrh, sta v prireditveni šotor pripeljali kar pridih domačega dvorišča z brajdami in s slamo krito streho.

Najbolj okusno juho je skuhala ekipa Biša, katere skrivnost je v osnovi iz svinjskih nogic, drugo mesto je zasedla kisla juha naselja Trnovska vas in tretje mesto juha ekipe Bišečkega vrha. O dobrem okusu vseh juh pa priča dejstvo, da so le-te uro in pol po končanem kuhanju zmanjkale.

Nedeljsko popoldne je zaključilo tridnevno zabavno dogajanje pred Večnamensko dvorano v Trnovski vasi, ki ga je pripravilo Bolfenško društvo ljubiteljev stare tehnike. V petek so se obiskovalci v disko spremenjeni dvorani lahko zavrteli v ritmih glasbe prejšnjih desetletij. V soboto je Občina Trnovska vas s slavnostno sejo in osrednjo proslavo s kulturnim programom, ki ga je sooblikovalo Kulturno društvo Trnovska vas z gostjo, obetavno pevko Evo Kurnik iz Voličine ter učenci Podružnične osnovne šole Trnovska vas z mentorico Majdo Drumlič ter podeljenim bronastim priznanjem aktivnemu krajanu Antonu Kuplenu in pohvalo odličnjaku Tadeju Razlagu. Vse tri dni pa je potekal tudi velik srečelov z več kot 800 dobitki in glavno nagrado, 30 let starim starodobnim vozilom, katerega je ponosni novi voznik po žrebu prevzel v nedeljo.

Foto: Aleksandra Papež in Venčeslav Zrim



Več v Družabno