Risba Maše Munda bo krasila CD Aleksandra Mežka

Učenka 1. razreda OŠ Mala Nedelja uspešna v projektu Podarjeno srcu

Branko Košti, sobota, 25. december 2010 ob 17:291
Maša s CD-jem

Maša s CD-jem

Na našem portalu smo pred časom že poročali o obisku znanega slovenskega glasbenega ustvarjalca Aleksandra Mežka v Osnovni šoli Mala Nedelja. Učenci šole so likovno ustvarjali na njegovo glasbo, povezano s projektom Podarjeno srcu. Podarjeno srcu je Mežkov avtorski projekt izpred skoraj dvajsetih let.

LP s tem naslovom je izšel tik pred razglasitvijo samostojnosti slovenske države in ga tvori cikel osmih pesmi, posvečenih naši deželi, materi, prijatelju, pesniku, staremu muzikantu, Ljubljani, morju in se zaključi z uspavanko. Kot svojevrstno darilo ob 20. rojstnem dnevu domovini bo avtor v juniju 2011 skladbe z LP-ja izdal v obliki CD-ja, kateremu bo priložena knjižica notnih zapisov pesmi, ki so jih ilustrirali slovenski osnovnošolci in srednješolci. Notni zapis skladbe Stari muzikant, na temo katere so risali malonedeljski učenci, bo krasila risba učenke 1. razreda OŠ Mala Nedelja Maše Munda.

sončnica nedelja, 16. januar 2011 ob 01:40

Bravo, Maša! Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54