Na Cvenu stopili skupaj in zbrali denar za otroke

V Zadružnem domu je potekal dobrodelni koncert Stopimo skupaj, kjer so se zbirali prostovoljni prispevki za otroke in prenovo šole v Tanzaniji ter tudi za slovenske otroke

Prlekija-on.net, torek, 22. oktober 2019 ob 20:59
Dobrodelni koncert Stopimo skupaj

Dobrodelni koncert Stopimo skupaj

V nedeljo, 20. oktobra, je na Cvenu v Zadružnem domu potekal dobrodelni koncert Stopimo skupaj, kjer so se zbirali prostovoljni prispevki za otroke in prenovo šole v Tanzaniji. Nastopili so učenci Osnovne šole Cven (pevski zbor, tamburaši, recitacije, ples), pod imenom čLOVEenija so se predstavili Mateja (umetnisko ime Moira) in sin Urh (ki drugače pojeta v Moirisimo) skupaj s Špelo Hunjadi. Beročka, ki jo sestavljata Selma in Marinka (pojeta v Komornem zboru Orfej) in Folklorna skupina KD Cven, prireditev pa je zaključil Samo Budna.

Zbiralo se je za šolo v Tanzaniji v Arushi, kjer je Anisa Kelenc, ki je bila organizatorka koncerta, letos kot prostovoljka delala (od januarja do marca). "Ko sem prišla domov sem želela z delom in pomočjo za tamkajšnje otroke nadaljevati. Ko sem bila na sprehodu sem prišla do ideje, da bi lahko vsi stopili skupaj, zbrali skupne moči in pomagali. Zato sem se odločila, da bom organizirala koncert. Veliko veliko sponzorjev je pomagalo, tako da se najlepše zahvaljujem vsem tistim, ki so pomagali pri organizaciji, pripravi, vsem nastopajočim in vsem, ki so prišli," nam je povedala Anisa.

Na koncertu so prikazovali tudi slike, ki jih je Anisa tam posnela, pripovedovala je o delu, o njihovih življenjskih razmerah, revščini in svojem doživljanju tega. Bilo je polno skupnega petja, smeha in solz. Po koncertu so poklepetali ob pogostitvi, obiskovalci pa so dobili tudi majhna darilca. Denar za Tanzanijo je bil poslan že v ponedeljek zjutraj. Ker pa mislijo tudi na slovenske otroke se v četrtek osebno dobi z Galovo mamico in ji bo predala denar in zbrane zamaške. Za Gala se zbira denar za nujno potrebno operacijo v tujini. Denar se je zbiral tudi za šolske potrebščine otrok iz lokalnega okolja. "Res sem presrečna nad odzivom ljudi, bil je čudovit koncert in super izpeljan, saj smo napolnili celo dvorano. S prostovoljnim delom še bom naprej nadaljevala, sedaj se odpravljam v Brazilijo," še je ob tem povedala Anisa ter dodala, da če je kdo zainteresiran, da bi šel z njo, jo lahko kontaktira, saj so prostovoljci vedno dobrodošli.

Ob tem še je vse opomnila, da moramo biti hvaležni in ne samo jamrati, kot je v naši navadi. "Smo lahko zadovoljni, da živimo v varnem okolju, čudoviti zeleni deželi s čistim zrakom, imamo streho nad glavo, pitno vodo, dovolj hrane in možnost izobraževanja ter zdravstvene oskrbe. Vse to nam je samoumevno, v našem vsakdanu pa pozabljamo, da velika večina ljudi tega 'privilegija' niti nima. Pa pomembno je, da smo sočutni in solidarni ter pomagamo tistim, ki so v stiski. Pomagamo lahko vsem - brezdomcu na ulici, zapuščenim živalicam v zavetiščih, sosedi, v gasilskem društvu... Možnosti je nešteto, samo oči je potrebno odpreti. Prostovoljstvo nas notranje bogati in ti hvaležni pogledi ter nasmehi v zahvalo so največje darilo in je tisto kar resnično šteje, če slediš sebi in poslušaš svojo intuicijo ter delaš tisto, kar te veseli - je trud, ki je z ljubeznijo vložen v delo - vedno poplačan".

Foto: Aleksander Vuk



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje