Harmonikarji so se šestnajstič srečali v Spodnjih Ivanjcih

Avsenikova Golica in Slakova Dolina tiha!

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. oktober 2019 ob 07:54
16. srečanje harmonikarjev v Spodnjih Ivanjcih

16. srečanje harmonikarjev v Spodnjih Ivanjcih

V dvorani Gostilne Šenekar v Spodnjih Ivanjcih, lepi vasi na regionalki Gornja Radgona - Ptuj, je v organizaciji Kulturno športnega društva (KŠD) Spodnji Ivanjci, potekalo 16. srečanje harmonikarjev, katerega so se spet udeležili harmonikarji in drugi glasbeniki amaterji. Med njimi je veliko mladih, ki se šele učijo igranja na harmoniko. Prav zato je zanje srečanje harmonikarjev, ki ni tekmovalnega značaja, nekaka spodbuda za nadaljnje igranje, pa tudi za napredovanje v glasbi. Za pripravo nastopov sta poskrbela Mojca Kocbek, ki je zbirala prijave in izpisala priznanja za nastop udeležencem, in Robert Majerič, ki je z mikrofonom vodil srečanje. Nastopajoče in občinstvo je uvodoma pozdravil predsednik KŠD Spodnji Ivanjci, Ivan Šenekar, ki se je udeležencem zahvalil, da so se znova odzvali povabilu na srečanje.

Na letošnjem srečanju so sicer nastopali: Eva Tompa iz Rihtarovcev, ki je ob igranju tudi pela, Nino Krajnc iz Sv. Jurija ob Ščavnici, Lana Tompa (Rihtarovci), Matic Družovič, (Nadbišec - Voličina), Miran Vogrinec (Zg. Partinje), Amadeja Ploj (Maribor), Robert Majerič (Spodnji Ivanjci), ki je ob igranju tudi zapel, ter klarinetist Viktor Kajzba iz Velike Nedelje. Nastopajoči so se predstavili s skladbami Slavka AvsenikaLojzeta SlakaPetra FinkaTineta LesjakaBorisa Kovačiča in Franceta Miheliča. Najmlajša udeleženka, 6-letna Lana Tompa pa je zaigrala dve ljudski instrumentalni skladbi, Mala polka in Majhna sem bila.

Po podelitvi priznanj in priložnostnega darila, katere je udeležencem podelil predsednik društva Ivan Šenekar, so vsi nastopajoči družno zaigrali znameniti narodno zabavni skladbi Avsenikovo Golico in Slakovo v Dolini tihi. Za pogostitev udeležencev srečanja sta poskrbela KŠD Spodnji Ivanjci in Gostilna Šenekar.

Foto: Ludvik Kramberger



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje