Policija bo območje odstranitve letalskih bomb nadzorovala tudi z brezpilotniki

Pri tem bodo veljala posebna navodila. Policija opozarja, da policisti smejo prisilno prizemljiti ali ustaviti tehnično sredstvo, s katerim bi se kršila navedena odredba.

Prlekija-on.net, sreda, 30. oktober 2019 ob 15:481
Dron, foto: adonyig/Pixabay

Dron, foto: adonyig/Pixabay

V četrtek, 31. oktobra, in v nedeljo, 3. novemba, bodo predvidoma med 8. in 16. uro potekale aktivnosti varne odstranitve dveh letalskih bomb v Mariboru.

Napoveduje se največja evakuacija v Mariboru po drugi svetovni vojni

Vse prebivalce in obiskovalce Maribora obveščajo, da bo Policija na območju mesta Maribor, kjer bo potekala evakuacija in aktivnosti pripadnikov Civilne zaščite, URSZR, gasilcev, MO Maribor, policije in drugih sodelujočih, izvajala aktivnosti za zagotavljanje varnosti ljudi in premoženja. Pri tem bo zaradi spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov (zaradi spremljanja zakonitosti izvajanja policijskih pooblastil) uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, med drugim tudi s pomočjo brezpilotnih zrakoplovov.

Na navedenem območju bo zaradi nemotenega dela strokovnjakov odrejena začasna omejitev gibanja, kar velja tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno vodena vozila in druga primerljiva tehnična sredstva. Pri tem opozarjajo, da policisti smejo prisilno prizemljiti ali ustaviti tehnično sredstvo, s katerim bi se kršila navedena odredba.



Več v Črna kronika