V Ljutomeru bo znova zagorelo pod kotlički

V sklopu Martinovanja na Glavnem trgu bo tradicionalno tekmovanje v kuhanju kisle juhe

Prlekija-on.net, četrtek, 31. oktober 2019 ob 13:20
Na Martinovanju v Ljutomeru se bo kuhala kisla juha

Na Martinovanju v Ljutomeru se bo kuhala kisla juha

V soboto, 9. novembra 2019, se na osrednjem trgu prleške prestolnice znova obeta bogat program v sklopu prireditve Martinovanje v Lotmerki 2019. Poleg Martinove tržnice, na kateri boste lahko poskusili in kupili vina, kulinarične dobrote in še marsikaj, bo izveden krst mošta, sneli pa bodo tudi klopotec, ki je od poletja krasil Glavni trg v Ljutomeru.

ŠIC d.o.o. in Društvo za promocijo Prlekije bosta tudi letos na Martinovo soboto organizirala tradicionalno tekmovanje v kuhanju kisle juhe. Pod količki bodo ekipe zakurile (obvezno kuhanje na plin) ob 10. uri, okrog 13. ure pa bodo obiskovalci lahko poskusili odlične kisle juhe, ki jih bo ocenjevala posebna komisija.

Ekipe, ki bi želele na Martinovo soboto sodelovati na tekmovanju v kuhanju kisle juhe, se lahko prijavijo do srede, 6. novembra 2019, na telefonski številki 031 325 874 (Matej) ali 041 731 614 (Miha). Ekipo sestavljajo trije člani.

Organizatorji bodo ekipam zagotovili meso (1 kg svinjskih želodčkov + 1 kg svinjskega mesa), krompir, čebulo, delovno mizo, kruh in pribor.

Vsaka ekipa na tekmovanju prejme zahvalo, 3 vstopnice za koncert dalmatinske klape Intrade in Tomislava Bralića (30. november 2019), najboljše tri ekipe pa bodo prejele tudi pokale.

Kuhanje kisle juhe



Več v Družabno