»Table, ki opozarjajo na otroke na cesti končno tudi pri nas«

Bralec nam je poslal zapis, da so table, ki opozarjajo na otroke na cesti, končno postavili tudi v Šalincih, Krištancih in Grlavi

Prlekija-on.net, torek, 5. november 2019 ob 07:531
Prometni znaki ob cesti

Prometni znaki ob cesti

Bralec, ki že nekaj časa opozarja na prometne in druge razmere predvsem v Šalincih, Krištancih in Grlavi, nam je poslal zapis, da so table, ki opozarjajo na otroke na cesti, končno postavili tudi tam: "Po nekaj letih opozarjanj, so končno pri postajališčih za osnovnošolce, ki se dnevno vozijo v šolo v Križevce, postavljene prometne table, ki jasno opozarjajo na otroke na ali ob cesti. Na postajališčih v Šalincih, Krištancih in Grlavi tako ob cesti sedaj stojijo dobro vidni znaki in upam, da jih bodo vozniki tudi upoštevali. Občinska cesta, ki sicer pelje skozi vsa tri naselja proti Banovcem in drugemu občinskemu središču - Veržej, je kar prometna tudi z nepotrebnimi tovornimi vozili, ki ob pomanjkljivi kontroli koristijo bližnjico in se izogibajo nivojskemu križanju z železnico. Nekaj malega je torej storjeno za večjo varnost naših šolarjev, ki še vedno po neosvetljeni cesti, brez pločnika v vseh pogojih tudi slabe vidljivosti po nekaj sto metrov hodijo obloženi s torbami proti postajališčem v vsakem od naselij. Mala dopolnitev, ki verjetno ni potrošila veliko sredstev, se je malo približala prometni ureditvi, kot bi morala biti. Prav tako z malo sredstvi bi se dalo končno urediti tudi talne oznake in črte po sredini ali strani, ki bi predvsem v jesensko-zimskih slabih pogojih vidljivosti, veliko prispevale k večji varnosti."

G.J.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo

Prihodke v regiji tradicionalno poganja prodaja mineralne vode Radenska

Skupina Kofola povečala medletno prodajo

ponedeljek, 11. november 2019 ob 18:26
Gorazd Kocbek

Gorazd Kocbek med nominiranci za Obrtnika leta 2019

nedelja, 10. november 2019 ob 18:451