V ljutomerskem Domu kulture uredili novo ogrevanje

Dom kulture v Ljutomeru se bo odslej ogreval na plin

Prlekija-on.net, torek, 5. november 2019 ob 19:35
Dom kulture Ljutomer

Dom kulture Ljutomer

Dom kulture v Ljutomeru ima urejeno novo ogrevanje, saj se je doslej objekt ogreval na kurilno olje, odslej pa se bo na plin. V avgustu letos je bila izdelana projektna dokumentacija za zamenjavo peči, ki jo je izdelal GiBS, Simon Balažič s.p. iz Ljutomera, stroški pa so znašali 3.355 evrov. Sledilo je zbiranje ponudb za izbiro najugodnejšega izvajalca del. Izbran je bil ponudnik Instalacije Sedmak d.o.o. iz Ljutomera. Pogodba je bila sklenjena 11. septembr, vrednost del pa je znašala 43.832 evrov. Strokovni in finančni nadzor je izvajal izdelovalec projektne dokumentacije, stroški nadzora pa so znašali 488 evrov.

V okviru investicije je bila izvedena rekonstrukcija obstoječe kotlovnice in vgrajen nov toplovodni plinski kondenzacijski kotel na zemeljski plin, z vsemi gradbenimi in elektro deli. Nameščene so bile črpalke na obstoječe ogrevalne veje. Ustrezno je bilo urejeno tudi prezračevanje kotlovnice in dimnik.

V skladu s soglasjem družbe Adriaplin d.o.o. Ljubljana je bil že tudi urejen priključek objekta na distribucijsko plinovodno omrežje.



Več v Gospodarstvo