Policisti bodo ta konec tedna še posebej pozorni na voznike

Posebej pozorni bodo policisti na kršitelje, ki prekoračujejo hitrost vožnje, vozijo po nepravilni strani oziroma v nepravilni smeri vožnje ali ne upoštevajo pravil o prednosti

Prlekija-on.net, petek, 8. november 2019 ob 08:22
Policisti bodo preko celega vikenda izvajali poostren nadzor cestnega prometa

Policisti bodo preko celega vikenda izvajali poostren nadzor cestnega prometa

Pred nami je t.i. »martinov vikend«. Glede na trenutno stanje prometno varnostnih razmer na območju PP Ormož, bodo policisti preko celega vikenda izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov (vožnja pod vplivom alkohola).

Temeljna cilja nadzorstvenih aktivnosti sta zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

V času izvajanja akcije bodo policisti PP Ormož v tem obdobju poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov in odredili preizkus alkoholiziranosti vsem kontroliranim voznikom v cestnem prometu.

Posebej pozorni bodo policisti na kršitelje, ki prekoračujejo hitrost vožnje, vozijo po nepravilni strani oziroma v nepravilni smeri vožnje ali ne upoštevajo pravil o prednosti.

Na območju PP Ormož je delež alkoholiziranih povzročiteljev zelo visok in znaša 17,7 %, kar je največ na območju PU Maribor, zato bodo temu področju namenili veliko pozornosti.