Kamenčki prijaznosti polepšali dan otrokom in staršem vrtca Mala Nedelja

»Prijaznost je jezik, ki ga lahko slišijo gluhi in berejo slepi«

Prlekija-on.net, sreda, 13. november 2019 ob 18:341
Kamenčki prijaznosti v vrtcu Mala Nedelja

Kamenčki prijaznosti v vrtcu Mala Nedelja

13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti. Prijaznost je nekaj, kar nas nič ne stane, vsak izmed nas pa je je rad deležen in še brezplačna je. Kamenčki prijaznosti so nastali kot zaključno dejanje v nepridobitnem projektu za vrtce, osnovne in srednje šole pod naslovom »Mednarodni dan strpnosti - dan za strpnost in prijaznost«, ki ga je razpisal Izobraževalni center Eksena iz Šentjurja.

Tema letošnjega projekta je PAT UPRAVIČENE NESTRPNOSTI.

Častni pokrovitelj projekta je varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Namen projekta je, da skozi uresničevanje vseh ciljev spodbujamo prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, sprejemanje ter posledično tudi sodelovanje med otroki.

V njem so sodelovali tudi otroci in vzgojiteljice našega vrtca. Program projekta je vseboval naslednje dejavnosti : pogovor z otroki o strpnosti in nestrpnosti, krog prijateljstva, likovno ustvarjanje po zgodbici Tiko dinozaver in veliki zob ter razstav izdelkov, izvedba delavnice, petje pesmi o prijateljstvu: Mi se imamo radi, Himna prijateljstva, ko si srečen...pogovor o čustvih, prepoznavanju le teh, ustreznih odzivih na različna čustvena stanja, različne didaktične igre na temo čustva,ki smo jih izdelali sami, socialne igre, izdelava zapestnic prijateljstva, ki so jih otroci podarili eden drugemu z objemom ter poslikava kamenčkov prijaznosti.

Kamenčki prijaznosti pa so 13. novembra na mednarodni dan prijaznosti kot pozornost majhnega dejanja polepšali dan vsem otrokom in staršem našega vrtca, saj so jih lahko vzeli v košarici v garderobi vrtca in jih odnesli domov. 

Ponosni smo, da v pedagoškem procesu vrtca uspemo najti in ponuditi otrokom našega vrtca aktivnosti s katerimi se učijo strpnosti, prijaznosti, sočustvovanja in srčnosti - to pa so majhni koraki, ki lahko že na poti v odraslost oblikujejo velike ljudi.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja



Več v Najmlajši