Kateri Prlek je najbolj zaznamoval leto 2010?

Kateri bi si po vašem mnenju zaslužil naziv Prlek leta 2010?

Dejan Razlag, nedelja, 2. januar 2011 ob 19:581
Leto 2010 je bilo uspešno tudi za številne Prleke, ki so tako ali drugače zaznamovali naš prostor, bodisi na političnem, športnem, kulturnem ali kakšnem drugem, bolj zabavnem področju. Kateri pa je po vašem mnenju najbolj zaznamoval letošnje leto v našem okolju in bi si zaslužil naziv Prlek leta 2010? Sodelujte v anketi.

Na portalu smo zbrali nekaj Prlekov, ki so v letu 2010 bili bolj (zgolj) medijsko izpostavljeni, dosegli vidnejši rezultat na različnih področjih, nikakor pa to ne pomeni, da so edini, ki si v tem letu zaslužijo pohvale za svoje podvige. Verjamemo, da je še veliko Prlekov, ki so letos dosegli kaj koristnega in si zaslužijo pohvale. Zbrali smo štiri kandidate iz različnih področij, ki so razvrščeni po abecednem redu priimka.

Simon Cokan - Prleški Simon, samooklicani kralj prleške zabavne glasbe, ki je nastopil na šovu Slovenija ima talent in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. Po izpadu je takrat izjavil "Füčka se mi". Letos se Simon vrača na omenjeni šov, kjer bo nastopil z lastno pesmijo. "Tja grem z drugim ciljem, zato da popravim lanski poraz", pravi.

Prleški Simon: »Füčka se mi«
Prlekija ima talent?
Prleški Simon: »Moj talent je nekaj posebnega«
Prleški Simon se vrača


Alojz Grnjak, ki je letos slavil 81 let, je prejel Miklošičevo nagrado za leto 2010. Ustanovil je svoj ansambel, ki je deloval 64 let in s svojimi nastopi promoviral Slovenijo v tujini in Prlekijo v takratni Jugoslaviji. Izdali so številne plošče in kasete, na katerih so pesmi, ki odražajo marljivega žlahtnega prleškega človeka.

Alojz Grnjak dobitnik Miklošičeve nagrade
Podelili Miklošičevo nagrado in priznanja


Korenof Lujzek, ki je tako kot Simon nastopil na Slovenija ima talent in prav tako izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. Po izpadu je Lujzek podal podobno izjavo, kot Simon: "Ko jih je*e". Lujzek je nastopil z ženo Treziko, kot plesalko in sinom Japekom, kot notnim stojalom in režiserjem. "Namen našega nastopa je bil parodirati takšne in drugačne »show-e«, kar seveda, po pričakovanjih, ni bilo razumljeno in sprejeto s strani »žirije«, saj niso dojeli sporočila." Če bo Lujzek tudi letos nastopil v šovu, še ni znano.

Korenof Lujzek in Slovenija ima talent
Korenof Lujzek: »Ko jih je*e«
Prlekija ima talent?


Branko Žnidarič, je bil izvoljen za podpredsednika Olimpijskega komiteja Republike Slovenije in bo svoje delo opravljal kot predsednik odbora športa na lokalni ravni. Branko je direktor Javnega zavoda za šport in izobraževanje odraslih in mladino Ljutomer ter sekretar Športne zveze Ljutomer ter v športu deluje že 25 let.

Branko Žnidarič postal podpredsednik OK Slovenije
Sprejem občanov in društva, kateri so bili deležni priznanja na ravni države


Prejšnji teden smo že objavili seznam Prlečk in prireditev, ki so zaznamovale leto 2010.  Na seznamu Prlekov bi se sicer lahko še znašlo kakšno ime več, a smo izbor omejili na štiri imena. Glasovanja pa ni priporočljivo jemati preveč resno.


Več v Zanimivosti