Svetovni prvak David Žibrat – presenečenje za učence OŠ Razkrižje

Dan so začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in petjem Čebelarja ter delavnicami, nato pa jih je čakalo napovedano presenečenje. Obiskal jih je aktualni svetovni prvak v kickboxu David Žibrat.

Prlekija-on.net, sobota, 16. november 2019 ob 08:29
David Žibrat na OŠ Razkrižje

David Žibrat na OŠ Razkrižje

V petek, 15. 11. 2019, so učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje izvedli naravoslovni dan z naslovom Živim zdravo. Posvetili so ga zdravi prehrani, gibanju in skrbi za duševno zdravje.

Dan so začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in petjem Čebelarja, v družbi župana Stanka Ivanušiča in domačih čebelarjev Leonarda Vozliča in Jožeta Perčiča. Delo so nadaljevali v treh delavnicah. V prvi je čebelar Jože Feuš spregovoril o pomenu čebel, predstavil delo čebelarja ter izdelke iz medu. V drugi delavnici so se razgibali s fizioterapevtoma Martino Zorko in Štefanom Maučecem iz Zdravstvenega doma Ljutomer. V tretji so z dijaki in učiteljico Zdenko Mesarič iz Srednje šole za gostinstvo in turizem spoznali bonton obnašanja pri mizi ter pripravo mize in pogrinjka.

Po končanih delavnicah jih je čakalo napovedano presenečenje. Obiskal jih je aktualni svetovni prvak v kickboxu David Žibrat. Učenci so ga sprejeli z velikim navdušenjem. Skozi pogovor in mnoga postavljena vprašanja so spoznali Davida kot srčnega človeka, ki ima cilje, zanje trdno dela in je prepričan, da se mu bodo uresničili. Predstavil je šport kickbox. O njem ni samo govoril, ampak je z učenko Lano Ivezič, ki trenira v njegovem klubu, pokazal nekaj osnovnih elementov. Davida je pozdravil in mu čestital tudi župan Stanko Ivanušič. Poudaril je, da smo lahko res ponosni, da imamo med nami svetovnega prvaka.

Po razdelitvi avtogramov in fotografiranju s svetovnim prvakom se je zaključil dan, ki ga zagotovo ne bodo nikoli pozabili.

Petra Jerič, vodja Zdrave šole



Več v Kultura in izobraževanje