Županja sprejela člane Komornega zbora Orfej

Slavnostno akademijo bodo pripravili v soboto, 30. novembra, v Domu kulture Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 19. november 2019 ob 12:24
Sprejem za člane Komornega zbora Orfej

Sprejem za člane Komornega zbora Orfej

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je skupaj s podžupanoma Nikom Miholičem in Jankom Špindlerjem, v soboto, 16. novembra, pripravila sprejem za člane Komornega zbora Orfej. Zbor že vrsto let dosega izjemne uspehe tako na domačih, kot tudi mednarodnih tekmovanjih, tokratni sprejem pa sovpada tudi z jubilejem Orfeja. Letos namreč mineva natanko 30 let delovanja te pevske zasedbe, ki od leta 2017 deluje pod umetniškim vodstvom Andraža Hauptmana in njegovega asistenta Vita Žerdina.

Svečano akademijo bodo pripravili v soboto, 30. novembra, v Domu kulture Ljutomer. Županja je ob tem povedala, da je ponosna na vse pevce, ki so v teh treh desetletjih peli v Komornem zboru Orfej in s svojo strokovnostjo prepričali marsikatero strogo žirijo.

Na akademiji, ki je že razprodana, bodo sodelovali tudi Miloš Mlejnik na violončelu, Vasilij Meljnikov z violino in Adriana Magdovski na klavirju, bodo pevci in pevke izvedli skladbo Steve-a Dobrogosza Maša za zbor, klavir in godala, zapeli bodo slovenske ljudske iz različnih pokrajin, izvedli pa bodo tudi krstno izvedbo prleške narodne Prelepo ravno je polje v priredbi Tilna Slakana. Slavnostni govornik bo prof. Marko Vatovec.



Več v Kultura in izobraževanje