Domačiji Ros iz Vučje vasi bronasto priznanje Turistične zveze Slovenije

Bronasto priznanje je prejela za bučni namaz v kartonasti škatlici, na kateri je zelen lipov list z logotipom I feel Slovenia in v škatlico priloženim lesenim nožkom

Prlekija-on.net, četrtek, 21. november 2019 ob 19:36
Bučni namaz v škatlici, foto: TZS

Bučni namaz v škatlici, foto: TZS

Slovenija je v letu 2018 uspešno kandidirala na razpisu IGCAT (International institute of gastronomy, culture, arts and tourism) in bo Slovenija leta 2021 Evropska gastronomska regija. Namen projekta IGCAT s sedežem v Barceloni je informirati o zdravem in sonaravnem načinu življenja.

Turistična zveza Slovenija sodeluje v okviru tega projekta z natečajem za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov in je letos razpisala natečaj za izbiro gastronomskega in kulinaričnega spominka v Panonsko termalni Sloveniji. Izmed prispelih 45 prijavljenih kulinaričnih pripomočkov in prehranskih spominkov jih je izbrala 9, ki bodo v bodoče zastopali Slovenijo. Med vsemi devetimi izbranimi je trem najboljšim Turistična zveza Slovenije podelila tudi priznanja. Bronasto priznanje je tako prejela Domačija Ros iz Vučje vasi za bučni namaz v kartonasti škatlici, na kateri je zelen lipov list z logotipom I feel Slovenia in v škatlico priloženim lesenim nožkom. Nagrajeni spominki in pripomočki so bili razstavljeni že prejšnji teden na Dnevih slovenskega turizma na Gostinsko turističnem zboru v Grand hotelu Union v Ljubljani, sedaj pa potujejo v Barcelono na sedež IGCAT.

Mnogim priznanjem z Dobrot slovenskih kmetij in Alpe Adria ocenjevanj bučnih olj se je izdelkom Domačije Ros, ki ima že certifikat bio pridelave in bo v letu 2020 tudi ekološka kmetija pridružilo še priznanje, ko bo njihov nagrajen izdelek nosil oznako »European Region of gastronomy - Slovenija 2021«.



Več v Kultura in izobraževanje