Članom Boks kluba Ljutomer tri medalje na državnem prvenstvu

Alen Bolkovič se je v članski kategoriji do 91 kg okronal z zlato medaljo, prav tako Bea Potočnik v mladinski kategoriji do 60 kg, v kategoriji osnovnošolk do 48 kg pa si je Hana Požgan Fišinger priboksala bronasto medaljo

Prlekija-on.net, sobota, 30. november 2019 ob 18:19
Alen Bolkovič si je v članski kategoriji do 91 kg  priboril zlato

Alen Bolkovič si je v članski kategoriji do 91 kg priboril zlato

Od 21. do 23. novembra 2019 se je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja odvijalo že 24. državno prvenstvo za posameznike v boksu, ki so se ga udeležili tudi predstavniki Boks kluba Ljutomer in osvojili dve zlati medalji ter bron.

Državnega prvenstva se je letos udeležilo preko 140 tekmovalcev iz vseh starostnih skupin, kar je bistveno več kot lani. Številčnost in nivo državnega prvenstva iz leta v leto izjemno raste in tako so bile tudi letošnje borbe Ljutomerčanov na visoki ravni.

Barve Ljutomera so na 24. državnem prvenstvu zastopali Alen Bolkovič, ki se je v članski kategoriji do 91 kg okronal z zlato medaljo. Prav tako zlato odličje je osvojila Bea Potočnik v mladinski kategoriji do 60 kg. V kategoriji osnovnošolk do 48 kg pa si je Hana Požgan Fišinger priboksala bronasto medaljo. Tekmovalce je spremljal trener Petar Makovec.

Letošnje državno prvenstvo je po prav tako uspešnem lanskem prvenstvu ponovno odraz dobrega dela članov BKL-ja in hkrati lep začetek nove sezone, ki prinaša nove ambicije za leto 2020.



Več v Šport