Moč glasbe nas združuje ponovno razprodali Lenart

Producent, scenarist in urednik Denis Poštrak z odlično ekipo vedno znova dokazuje, da glasba združuje medkulturno in medgeneracijsko, saj prireditve obiskujejo ljudje iz različnih koncev Slovenije

Prlekija-on.net, petek, 6. december 2019 ob 08:36
Glasbena točka večera je bil nastop prvotne postave skupine Rendez-Vous z Wolfom

Glasbena točka večera je bil nastop prvotne postave skupine Rendez-Vous z Wolfom

V nedeljo, 1. decembra, se je v Športni dvorani Lenart odvijal tradicionalni koncertno-televizijski spektakel »Moč glasbe nas združuje« v veselem decembru. Producent, scenarist in urednik Denis Poštrak z odlično ekipo vedno znova dokazuje, da glasba združuje medkulturno in medgeneracijsko, saj prireditve obiskujejo ljudje iz različnih koncev Slovenije. Zasledili so obiskovalce iz Ljubljane, Celja, Velenja, Krškega, Kamnika, Trojan, Murske Sobote, Ptuja, Šentilja, Krapine, Čakovca, Varaždina, Slovaške... Pred uradnim začetkom prireditve se je na oder povzpela Manja Gašpar s svojim sinom Vidom ter se zahvalila ekipi pri pomoči ter ljudem glede akcije zbiranja papirja.

Koncertno snemanje je s pesmijo Veseli december odprl Boštjan Konečnik, nadaljeval pa je Robert Ficker, ki je počastil spomin na legendarnega Ivico Šerfezija, ki bi prav na dan prireditve praznoval rojstni dan. Po 16-ih letih je Amanda predstavila novo pesem »Če ljubezen je kakor cvet«, Božidar Wolfand Wolf, ki se je po 27-ih letih vrnil iz Amerike pa je navdušil s svojimi starimi legendarnimi uspešnicami. Na Moč glasbe nas združuje so se prvič predstavili Klapovühi, Stela Tavželj pa je tokrat zapela pesem o Sveti Trojici za katero je besedilo napisala Danaja Rožmarin, članica ekipe Moč glasbe nas združuje. Nastopili so tudi Klapa Skala, Darja Gajšek in Werner, ki v tem času praznuje 30 let glasbene kariere. S pesmimi Novih fosilov in duetom z Vladom Kalemberjem je navdušil legendarni Vladimir Kočiš Zec, slovenskega naroda sin Tomaž Domicelj pa je povedal, da je nazadnje nastopil v Lenartu leta 1981. Ker so snemali silvestrski program je gost presenečenja Miha Balažič zapel čudovito Magnetovo silvestrsko skladbo »Polnočni poljub«. Alfi Nipič in njegovi muzikanti so zaigrali največje narodno-zabavne uspešnice, seveda pa niso pozabili na Avsenikovo »Slovenija, od kod lepote tvoje«, katero je dvorana pospremila stoje, kot tudi nekatere druge pesmi. Glasbena točka večera je bil nastop prvotne postave skupine Rendez-Vous z Wolfom. Publika je še po 35-ih letih z njimi prepevala uspešnice, kot so »Prvi Rendez-Vous«, »Goodbye, Michelle« in »Oh ne, Cherie«. Zaradi njih so prišli tudi novinarji iz Makedonije in Hrvaške, kjer je bil tudi dvominutni prispevek o njihovem nastopu. Kot zadnji je nastopil ljubljenec slovenske publike, Vlado Kalember, ki je prireditev zaključil s pesmijo »Nek' živi ljubav«, na odru pa se mu je pridružil otroški pevski zbor Nasmeh iz Trnovske vasi, pod vodstvom Aleksandre Papež.

Kot novost so uvedli srebrne, zlate, platinaste in diamantne plakete, kar se je izkazalo kot dobra ideja. Werner je prejel srebrno plaketo za 30 let glasbene kariere, Božidar Wolfand Wolf zlato, Tomaž Domicelj, Vladimir Kočiš Zec, Rendez-Vous platinasto plaketo za izjemne dosežke v glasbeni karieri. Diamantno plaketo za izjemne dosežke v glasbeni karieri pa sta prejela Alfi Nipič in Vlado Kalember s Srebrnimi krili.

Glasbenike je tudi tokrat spremljal VIS Trans iz Lenarta. Plesali so folklorni plesalci iz Gornje Radgone ter plesalci standardnih ter latinsko-ameriških plesov iz Plesne šole Samba.

Prireditev sta povezovala znana televizijska voditeljica Jasna Kuljaj in Sašo Dobnik z likom gasilca Saša, ki je poskrbel za smeh. S skupnimi močmi so vsi ustvarjalci dosegli cilj, da je odšla publika domov več kot zadovoljna. Ekipo pa veselijo tudi komentarji poznavalcev, ki Moč glasbe nas združuje postavljajo ob bok Auerjevi Poglej in zadeni, Šimekovi Marjanci in hrvaški Lijepom našom, čeprav so danes bolj neugodni časi za tovrstne projekte. Moč glasbe nas združuje je pohvalil tudi Aleksander Jež, ki je imel v Sloveniji prvo privatno tovrstno oddajo Ježek show.

Foto: Sven Pušnik

Več fotografij in info o fotografijah pa lahko najdete na facebook strani Moč glasbe nas združuje.



Več v Družabno